Historiska byggnadsverk - Reseguide

Bradshawmå­lningarna

-

✵ Kimberley, Australien

Medan äventyrare­n Joseph Bradshaw letade efter bra jordbruksm­ark 1838 hittade han istället en konstmålni­ng som visade sig vara tiotusenta­ls år gammal. Experterna är inte eniga om hur gammal den kan vara, men det har senare hittats flera liknande målningar i sandstenso­mrådena i Kimberley-regionen. Målningarn­a visar lyckliga mänskliga siluetter som ser ut att springa, dansa eller jaga. Dessa konstverk från en förhistori­sk civilisati­on ger oss en inblick i hur några av de tidigaste människorn­a levde. Dessa stengaller­ier är troligen äldre än de som finns i egyptiska tempel, och bara att se några av dessa tar dig med på en resa så långt bak i tid det är möjligt att komma i mänsklighe­tens historia.

 ??  ?? Missa inte King Barrow Ridge är en mindre spännande plats från yngre stenåldern, men från de många gravarna har man fin utsikt över Stonehenge.
Missa inte King Barrow Ridge är en mindre spännande plats från yngre stenåldern, men från de många gravarna har man fin utsikt över Stonehenge.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden