Historiska byggnadsverk - Reseguide

Här kan du bo

-

Länkar en.normandie-tourisme.fr/articles/mont-saint-michel-298-2.html Den viktigaste turistwebb­sidan för Mont-saint-michel. www.ot-montsaintm­ichel.com/en/horaire-marees/mont-saint-michel.htm/ Tidvattens­tider. Ta reda på när klippan är en ö. jerusalem.cef.fr/jerusalem/en/en_22msm.html Tidpunkter­na för när munkarna och nunnorna sjunger tideböner i klostret.

Utanför ön Hotel Mercure MontSaint-michel

Hotellet ligger alldeles vid bron till klippan och är ett modernt och välordnat hotell. Ett bra val om du kommer med bil – de har egen parkerings­plats. Standard dubbelrum kostar från 82 euro.

På ön

Hôtel la Croix Blanche Detta är ett stämningsf­ullt (på klippan, så fattas bara) hotell på huvudgatan. Det är trångt med branta trappor – inte så bra för dem med dålig rörlighet. Men utsikten över klostret och bukten är storslagen. Dubbelrum, middag och frukost från 182 euro.

På ön

Auberge Saint-pierre Auberge Saint-pierre ligger också på ön och är lika stämningsf­ullt och lika svåråtkoml­igt. Packa lätt för det är långt att bära tunga väskor. Men det är ett underbart ställe. Dubbelrum, middag och frukost från 157 euro.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden