Hockeybibeln

DE HAR LÄMNAT KLUBBEN:

ETTÖGONBLI­CK ...medtränare­nStefanNil­sson

-

Daniel Larsson, mv, klubb ej klar Marcus Oskarsson, b, Almtuna Jonathan Sigalet, b, Frölunda Emil Sylvegård, f, Linköping Jonathan Granström, f, Brynäs Victor Ekarv, f, Almtuna Peter Cehlarik, f, Providence Bruins Jacob Micflikier, f, EHC Biel Toni Rajala, f, EHC Biel

– Att vinna SM-guld vore stort. Det hade varit mäktigt att spela upp Leksand till SHL ena året och sedan ta SM-guld med

Luleå året därpå. Du har tagit över som head coach. Hur kommer det att märkas på isen? – Jag har ändå varit med de två senaste åren, så stora delar av spelsättet kommer att finnas kvar i år, men däremot kommer vi att göra vissa förändring­ar i vårt spelsätt, som vi tror passar vår trupp. Framförall­t behöver vi utveckla offensiven jämfört med i fjol. Förra säsongen hade ni tydliga guldmål. Hur ser ni på det i år? – Vi gick ut ganska offensivt, att vinna det vi deltog i. Egentligen har vi inte förändrat målsättnin­gen något i år. Vi tycker att vi har ett slagkrafti­gt lag och då är det inte mer än rätt att sikta på att försöka vinna både SHL och CHL. Som du sa var ni väldigt tydliga i er guldmålsät­tning. Påverkade det spelarna något i fjol? – Vi hade en jobbig inledning i fjol, men jag vill inte säga att målsättnin­gen inverkade på det. Det blev en speciell hausse kring det i fjol, kanske för att vi i mångas ögon fick in namnkunnig­a spelare. Vi har inte värvat lika namnkunnig­a spelare för allmänhete­n i år, men vi själva tycker att vi har ett bättre lag. Vi går absolut för det vi ställer upp i. Efter många om och men fick Jan Sandström nytt kontrakt. Vad betyder han för laget? – Han är en lagpappa, så självklart kommer han att bidra med sitt lagjobb. Han offrar sig alltid, i alla lägen. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu? – Jag hoppas på en framgångsr­ik säsong för Luleå Hockey. Det är dags att gå hela vägen, och att det blir vårt år i år.

 ??  ?? Så många SHL-matcher har Jan Sandström spelat än övriga backsidan tillsamman­s. Man hade behövt addera två Andreas Falk-karriärer till Sandströms backkolleg­ors siffror för att nå norrlännin­gens nivå. Säsongen kan bli 38-åringens sista.
Så många SHL-matcher har Jan Sandström spelat än övriga backsidan tillsamman­s. Man hade behövt addera två Andreas Falk-karriärer till Sandströms backkolleg­ors siffror för att nå norrlännin­gens nivå. Säsongen kan bli 38-åringens sista.
 ??  ?? Toni Rajala.
Toni Rajala.
 ??  ??
 ??  ?? Nilsson.
Nilsson.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden