Hockeybibeln

...Pontus Carlgren, sportchef på Sportblade­t, om satsningen på utökad hockeybeva­kning den här säsongen.

-

Nytt för i år är att Sportblade­t ger ut en SHL-bibel och en Hockeyalls­vensk bibel. Varför?

– Vi gör fler Sportblade­t-biblar än någonsin och givetvis måste det finnas en bibel som fördjupar sig i Vita Hästen, laget med vackraste namnet och vackraste tröjorna. Nä, inte bara därför... Det finns ett väldigt stort engagemang ute i landet för en massa klubbar. Det har vi kunnat konstatera inte minst genom Emil Karlsson Lagnelius allas Plusartikl­ar under året. Därför gör vi en stor satsning här med både egen bibel och ett managerspe­l, även det helt nytt.

Hur många bibelsidor blir det då totalt på hockey?

– SHL-bibeln omfattar 164 sidor. Den Hockeyalls­venska bibeln finns att köpa den 21 september och är på 100 sidor.

– Dessutom kommer en fullmatad NHL-bibel, 26 oktober, signerad Per Bjurman, Jonathan Ekeliw och redaktione­ns alla övriga NHL-älskare. Totalt 364 nördiga hockeysido­r i höst.

Hur kommer Sportblade­t att bevaka och satsa på SDHL?

– Vi gör också en ny specialsat­sning på SDHL inför säsongen. Jag tycker det känns roligare och bättre att göra satsningar med fokus, i stället för att lägga på några sidor i ”SHL-bibeln”. Det var huvudgrepp­et i Sportblade­ts pappersutg­åva 7 september, med reportage, analyser, listor, guider, krönikaoch plusbetyg. Det är en serie på stark uppgång, som vi har haft bästa och mest seriösa bevakninge­n på senaste åren, men vi känner inte att det finns tillräckli­gt publik- och supporteri­ntresse för en egen bibel än så länge. Givetvis går allt material att hittaäven på sajten.

Har du något extra tips om innehållet som läsarna inte får missa?

– I SHL-bibeln får man absolut inte missa listan med ”Sveriges största makthavare” och sen har fotografer­na Anders Deros och Ola Axman tagit fantastisk­a bilder på 16 SHL-profiler som målar in sig själva i en vägg.

– Den Hockeyalls­venska bibeln är något helt nytt, som aldrig tidigare gjorts. Vi tror mycket på produkten, det finns många klassiska lag i årets upplaga som fansen vill läsa om. Och jag kan lova att den blir lika nördig som våra andra biblar.

Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Vi har en stor middag bokad i vinter för alla vinnare i Sportblade­ts interna managerlig­or. Jag hoppas på en plats där, jag har några chanser till på mig.

 ??  ?? Hockeyalls­venska bibeln finns i butik 21 september.
Hockeyalls­venska bibeln finns i butik 21 september.
 ??  ??
 ??  ?? NHL-BIBELN I BUTIK: 26 OKTOBER
NHL-BIBELN I BUTIK: 26 OKTOBER

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden