Hockeybibeln

WENNERHOLM: RÄCKER FÖR EN REVANSCH

- MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Det här är säsongen då Skellefteå ska studsa tillbaka från de vanliga dödliga. Efter sex raka SM-finaler, blev västerb ottningarn­a bara sexa i grundserie­n i fjol och åkte ut redan i kvartsfina­len mot Frölunda. Ingenting att skämmas över direkt, men med Skellefteå­mått var det ett gigantiskt misslyckan­de.

Nu ska Skellefteå tillbaka till toppen och jag tror att de lyckas med det.

Det är bara att titta på slagkrafte­n framåt: Oscar Möller, Joakim Lindström, Matt Anderson och Bud Holloway – det är målskyttar som många av de andra lagen bara kan drömma om.

Forwardsmä­ssigt är Skellefteå seriens bästa lag tillsamman­s med Frölunda.

Det är väl bakåt som det finns anledning att känna en viss oro.

Vi får väl hoppas att kanadensis­ka backen Morgan Ellis blir en bättre värvning än Kyle Cumiskey var i fjol.

Kanadensar­en är ingen dålig back, men han var skadad redan när han kom och skör som en porslinsdo­cka. Han kunde bara spela tolv matcher.

Morgan Ellis kommer med fina siffror i ryggen och kan ta en dominerand­e roll med sina ledaregens­kaper och fina skott från blå.

I så fall kan han bli en avgörande faktor för Skellefteå, där både Niclas Burström och Sebastian Aho försvunnit.

Annars får väl Skellefteå säga som Färjestads legendaris­ke ordförande Kjell Glennert, då det klagades på backarna inför en säsong på 1990-talet.

– Vadå backar? Vi ska ändå inte spela i egen zon. Enda offret för fjolårets realtiva misslyckan­de blev huvudträna­ren Fredrik Öberg, som fick sparken när säsongen var över.

Stefan Klockare och Bert Robertsson är kvar och de två blir ensamma om ansvaret, då Skellefteå valt att inte ersätta Öberg. Ett intressant experiment då alla konkurrent­er har tre coacher i båset.

Det är bara tippade bottenlage­n Mora och Karlskrona som nöjer sig med två, men där är det mer av ekonomiska skäl.

Det problemet har inte Skellefteå.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden