Hockeybibeln

WENNERHOLM: TOPPLAG MED TEMPOTAPP

- MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Växjö jagar en ny serieseger den här säsongen och har materialet för det. Jag vet inte hur mycket energi laget spillde på ligatiteln i vintras, men i slutspelet tog det roliga slut redan i kvartsfina­len.

Jag följde kvartsfina­lserien mot Malmö och blev förvånad över hur tafatta och kraftlösa smålänning­arna såg ut när det verkligen gällde.

Men vad som inte borde förvåna någon är att Växjö etablerat sig som ett topplag i svensk hockey.

Här finns det resurser och en sportchef med riktigt bra träffyta.

Mest intressant ska bli att se hur hemvändare­n Viktor Fasth påverkar laget.

Jag ser honom som Växjös viktigaste spelare.

En riktig vinnarskal­le som kan påverka ett helt omklädning­srum, en typ jag kände att Växjö saknade i fjol.

Det är synd att inte målvakter får vara lagkaptene­r, annarshade han varit given. Men han är inte det enda nyförvärve­t som imponerar. Sportchefe­n Henrik Evertsson verkar vara svag för gamla Skelleft eåspelare, då han plockat in både Janne Pesonen, Martin Lundberg och Andrew Calof.

Kanske för att Emil Pettersson, som nu försvunnit till NHL, gjorde sådan succé när han kom in i vintras. Vad vet jag. Men vad jag vet är att Pesonen är en klasspelar­e när han håller frisk. Han snittade en bra bit över en poäng per match under de 41 matcher han kunde spela på en och en halv säsong hos väster bottningar­na. Daniel Rahimi är också en klassvärvn­ing i kategorin defensiva backar.

Så totalt sett känns Växjö snäppet starkare än i fjol, när jag tippade dem etta. Men nu känns Frölunda bredare totalt sett och jag sätter även ett revanschsu­get Skellefteå före.

Jag har kanske kvar för mycket av den där misslyckad­e kvarten mot Malmö i huvudet och jag tycker även årets trupp ser lite temposvag ut. Det lär väl visa sig när allt drar i gång.

Men att de blir ett topplag är det ingen tvekan om.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden