Hockeybibeln

WENNERHOLM: ETT ENDA STORT FRÅGETECKE­N

- MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Tretton spelare ut och tolv nya in.

Och frågan jag ställer mig: Ska det äntligen bli ordning i krislaget Örebro? Då menar jag inte bara på isen, utan även på sidan om där det varit en kaosartad sommar efter en brakförlus­t på tolv miljoner kronor förra säsongen.

Vd:n Pontus Gustafsson, som var med och tog upp laget i SHL, fick gå efter de siffrorna. Han var långt ifrån ensam. Jag räknade till sju olika coacher som kom och gick i båset, där Kenta Johansson avgick bara några matcher in på säsongen och Johan Tornberg tog över och fick sparken när ingenting hände.

Niklas Sundblad ersatte i januari och han står kvar där for tfarande — trots oddsen.

Det är han som ska få försöka få ordning på röran tillsamman­s med sina assisteran­de tränare Niklas Eriksson och Petri Liimataine­n. Tre tr ygga och välmeriter­ade typer, som jag ser som Örebros största hopp den här vintern.

Men på isen är det så mycket nytt och så osäkra namn att jag inte kan göra annat än att placera Örebro på nedre halvan av tabellen, men ändå snäppet över den tolfteplat­s det blev i fjol.

Det spretar åt alla håll känns det som, med åtta utländska importer och sex olika nationalit­eter.

Samtidigt vet man aldrig i den här världen.

Kanadensis­ka tvillingar­na Tylor och Tyson Spink kanske blir för Örebro vad amerikansk­a tvillingpa­ret Chris och Cam Abbott blev för först Rögle och sedan Luleå, när de kom hit lika okända från Norge inför säsongen 2008/2009. De har ungefär samma bakgrund. Det finns en viss skrällpote­ntial även hos Örebro, som trots allt varit i slutspel två av de tre senaste säsongerna. Forwarden Sakari Manninen är en klassvärvn­ing om han kan leva upp till fjolårssäs­ongen då han gjorde tolv A-landskampe­r för Finland och förre AIK-backen Jonathan Andersson kan blomma ut i SHL. Men när pucken släpps ser jag bara ett enda stor t frågetecke­n i skyn ovanför Behrn Arena.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden