Hockeybibeln

”VI HAR INGET GULD ATT FÖRSVARA UTAN VI SKA VINNA ETT NYTT GULD”

-

Nu är ni laget att slå, hur tror du laget kommer att hantera det?

– Vi pratar om att vi ska vinna ett nytt guld. Förutsättn­ingarna ändras för många lag, och vi har haft rätt stor omsättning. Vi har inget guld att försvara utan vi ska vinna ett nytt guld. Inför förra säsongen hade ni knappt någon omsättning alls i truppen. Nu är den desto större. Hur kommer det att påverka er?

– Det är inget självvalt, och det är väl framgången­s baksida, att våra spelare blir attraktiva. Men vi har en bra stomme kvar från i fjol och jag t ycker alla våra nyförvärv ser spännande ut. En sak som dock inte stämde under stora delar av grundserie­n var powerplay (16,78 procent). Vad talar för att det blir bättre i år?

– En bra fråga. Vi gör allt vi kan för att det ska bli bättre. Vi startade försäsonge­n och inledninge­n på säsongen bra i powerplay och blev kanske lite bortskämda. Vi glömde inte bort det, men vi får kanske attackera det tidigare i år och givetvis är det något vi har diskuterat inför den här säsongen. Vi har många bra powerplay-spelare den här säsongen. Det hade vi i fjol också, men kanske inte den bredden vi har i år, och det är väl det som talar för att det blir bättre. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Ett bra powerplay säger jag väl då.

 ??  ?? JOHAN LINDBOM
JOHAN LINDBOM

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden