Hockeybibeln

”VI HAR FYLLT LUCKORNA MED LITE MER FART OCH SKICKLIGHE­T”

-

Vad har du för förväntnin­gar inför säsongen?

– Vi söker nya utmaningar och försöker göra saker bättre. Vi var med och låg högt upp i tabellen ett tag i fjol, men tappade lite grann och hamnade åtta till slut. Den placeringe­n har vi lust att förbättra. Det var roligt att det gick bra i slutspelet. Det var fulla hus och riktigt bra tryck. Vi vill slå oss in på topp sex och bli direktkval­ificerade till slutspelet.

Hur ser du på er trupp?

– Den ser spännande ut. Vi är nöjda med våra rekryterin­gar. Vi brast lite i fart och tempo förra säsongen. Vi har fyllt de luckorna med spelare med lite mer fart och skicklighe­t. Det var det vi letade efter.

Vad kommer Andy Miele betyda?

– Han blir helt klart en nyckelspel­are i offensiven. Andy kommer från AHL där han var på gränsen till NHL. Han kan lirka upp ett försvar. Han har bra blick och är kreativ, bra på små ytor och bra med pucken. Han blir bra för oss. Du var lagkapten när Malmö vann guld 1992. Vad minns du av det?

– Det var en otroligt spännande tid. Hockeyn var ganska ny i Malmö. Många duktiga spelare som var i bra ålder flyttade ner till Malmö som inte var en hockeystad då, men som blev en. Det var fullt varenda match och vi lyckades vinna. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Det händer så mycket skit så man önskar att det blir mindre problem i samhället. Det är lite för stökigt i Malmö. Jag önskar att det blir färre skottlossn­ingar.

 ??  ?? PETER ANDERSSON
PETER ANDERSSON

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden