Hockeybibeln

”DET ÄR BARA ATT KNYTA NÄVEN”

-

Du går in på din åttonde säsong i A-laget som tränare. Hur ser du på du den här upplagan?

– Intressant. Vi har haft en bra sommar, och har klivit på is med en skadefri trupp, och det var många år sedan vi gjorde det. Sedan har vi haft en extra lång sommar eftersom vi åkte ur i kvarten. Vi har haft ett litet annorlunda upplägg på sommaren. När man spelar länge hinns inte sommarträn­ingen med på samma vis. Vad har ni ändrat i träningsup­plägget?

– Lite annorlunda, med lite mer explosivit­et, och pulseringe­n i träningend­å vi haft några tuffa perioder, samt någon lugnare vecka. Vi vill helst gå så långt som möjligt, men nu kan vi vinna något på att vi fick en lång sommar. Skellefteå­borna är vana vid final. Hur har snacket varit efter uttåget i kvartsfina­l?

– Både på stan och i föreningen är det ett stort revanschsu­g. Det är bara att knyta näven och göra det bästa av situatione­n. Förra året var ni tre coacher i båset. Nu är ni två efter att Fredrik Öberg fått lämna. Blev det för många kockar med tre coacher?

– Nej. Det är föreningen­s beslut att vi ska jobba så här. Vi t yckte det fungerade bra i fjol också. Det är ingenting som faller på Fredrik, utan vi bidrog alla till resultatet. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Hockeymäss­igt? Att vi ska vinna SM-guld.

 ??  ?? STEFAN KLOCKARE
STEFAN KLOCKARE

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden