Hockeybibeln

”DET KÄNNS SOM ATT LINKÖPING HAR NÅGONTING BRA PÅ GÅNG”

-

Tillbaka i SHL efter en säsong i Nordamerik­a. Varför valde du Linköping igen?

– Det var där jag spelade sist och jag fick en bra relation med staben och klubben. Det kändes ganska naturligt att välja Linköping.

Ville Anaheim ha dig kvar?

– De erbjöd mig ett nytt kontrakt, men jag kände att jag ville komma hem och utvecklas lite mer innan jag åker över igen. Det känns som att Linköping har något bra på gång, och det ska bli kul att vara med på den resan. Vem imponerade mest på dig i NHL?

– Malkin var riktigt bra när vi mötte Pittsburgh. Han var den bäste jag mötte. Han har balans och storlek samtidigt som han var skicklig. Ska man ta pucken av honom var det på grund av hans misstag, det går inte annars. Dan Tangnes hävdar att ni har ett gubbtjurig­t lag, att det är fler spelare som bara har som mål att vinna och inte vill vidare i karriären. Håller du med?

– Det håller jag verkligen med om. Det är det som är så himla roligt. Det är många personer som verkligen vill vinna en gemensam framgång, inte var och en för sig. Det håller jag verkligen med om. Vi har många veteraner som går i bräschen och visar vägen. För dem är ålder ingen siffra. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Då får jag säga SM-guld.

 ??  ?? NICK SÖRENSEN
NICK SÖRENSEN

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden