Hockeybibeln

”ATT LÄMNA PÅ DET SÄTTET ÄR INTE SNYGGT”

- Foto: BILDBYRÅN, TT, THINKSTOCK

Varför blev det Karlskrona?

– De visade intresse och jag tyckte att det passade bra. Jag gillar föreningen och sättet de jobbar på. Ofta är klubbar hierarkisk­t styrda. Men inte Karlskrona. De är inte så hockeyakti­ga på det sättet. Det är enkelt att föra diskussion­er.

Vad är målet med tiden i KHK?

– Jag vill bli en bättre målvakt och människa. Jag vill lära mig att hantera fler situatione­r på ett annat sätt och utveckla tekniska detaljer och bli trygga- re i nätet. Jag vill applicera mitt spel på SHL. Situatione­r uppkommer på andra sätt här, men de kan vara både farligare och enklare att lösa. Mådde du bra av säsongen i Västerås i fjol?

– Ja, men jag hade verkligen velat att Västerås skulle vara kvar. De förtjänar bättre. Att lämna på det sättet är inte snyggt. Första veckorna kändes det vemodigt, men med lite eftertanke bidrog jag med vad kunde, även om jag inte

var den bästa människan socialt sett.

Vad menar du?

– Jag var väldigt fokuserad och kunde kanske slappnat av lite mer mellan träningar och matcher och umgåtts mer med laget. Men jag blev en bättre hockeyspel­are där. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag önskar att renovering­en i huset blir gratis, haha. Jag önskar att den blir bra.

 ??  ?? HENRIK LUNDBERG
HENRIK LUNDBERG

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden