Hockeybibeln

WENNERHOLM: FÄRJESTAD IMPONERAR INTE

- MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Inget SHL-lag har haft större framgångar än Färjestad.

Men de senaste fyra säsongerna har laget haft tabellplac­eringarna 5, 7, 5 och 7 – och de tre senaste åren har de inte ens överlevt en kvartsfina­l. Det är nya tider i Karlstad. Men nu är en gammal guldhjälte tillbaka i Dick Axelsson, som tog två SM-guld under sina tre säsonger i Färjestad – 2011 var han med och spelade hem klubbens senaste SMbuckla.

Han är klubbens bästa värvning och har han fått ordning på sina tidigare skadeprobl­em och har fokus på att ta en plats i den svenska OS-truppen, så kan han bli en av SHL:s stora attraktion­er i vinter. Alla vet vad han är mäktig då han är på spelhumör. Martin Johansson är en annan tung värvning från Örebro som kommer att ge välbehövli­g far t till ett lag som sett trögt ut de senaste säsongerna – trots Joakim Nygård.

Ändå är jag inte imponerad och tippar Färjestad på en tiondeplat­s.

Jag kan vara helt ute och cykla, men serien är så jämn och svårbedömd på förhand att något lag måste hamna där också.

Backsidan och de båda målvaktern­a Stefan Stéen och Lars Haugen ger för många frågetecke­n och coachen Johan Pennerborn är helt oprövad som huvudansva­rig.

Och kommer lagkaptene­n Ole-Kristian Tollefsen någon- sin att kunna spela hockey igen?

Tappen har också varit tunga. Backen och lagkaptene­n Magnus Nygren valde Davos, målkungen Milan Gulas flyttar hem till Tjeckien igen och stor talangen och lånet Joel Eriksson Ek är tillbaka i Minnesota och NHL.

Nej, det är nya tider i Färjestad och stora förändring­ar på ledarsidan där legendaren Håkan Loob är borta och Peter Jakobsson tagit över som sportchef. Dessutom är två av tre tränare utbytta och Pennerborn ska leda en klubb där målsättnin­gen ständigt är hög och fansen både kunniga och krävande. Jag tror det kommer att krävas en säsong för den nya organisati­onen att sätta sig.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden