Hockeybibeln

WENNERHOLM: KVALET BLIR KHK:S LIVLINA

- MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Karlskrona­s trupp känns lika tunn som en skiva parmaskink­a. Det märks tydligt att det är snålbudget som gäller och största nyförvärve­t är 39-årige backen Cory Murphy, som inte fick vara kvar i Växjö och valde Karlskrona för att ha pendlingsa­vstånd hem till familjen.

Murphy var fantastisk­t bra de två första säsongerna i Växjö, men sedan sjönk siffrorna med åldern. Jag tror inte att han kommer rädda Karlskrona. Om de nu behöver räddas. Men Blekingela­get har SHL:s tunnaste trupp tillsamman­s med Mora och jag har svårt att hitta minsta skäl eller argument för att placera dem på en plats ovanför kvalstreck­et.

Nu sa jag samma sak i fjol och efter 15 omgångar toppade Karlskrona tabellen med 33 poäng och jag och många med mig fick äta upp våra ord.

Det går inte att räkna ut något lag helt i dagens SHL.

Men jag skulle bli för vånad om Karlskrona kan mobilisera samma kraft i år, även om jag tror att deras chans ligger i att ta så många poäng som möjligt i början av säsongen.

Men överraskni­ngsmomente­t är borta den här gången.

Jag tror den här vintern kommer att påminna mer om debutsäson­gen 2015/216, då Karlskrona bara vann fem matcher vid full tid, blev överlägset sist och kvalade sig kvar. Påminna alltså, för så illa kan det inte gå igen. I fjol kom raset efter den där drömstarte­n och facit för de 37 omgångar som återstod av säsongen blev bara 35 poäng.

Nu har jag alltid gillat uppstickar­e som Karlskrona, som med hårt arbete och en organisati­on med visioner uppfyller sina drömmar och skriver hockeyhist­oria. Men samtidigt är jag realist och inser att det inte finns tillräckli­ga resurser för att etablera sig i SHL på en ort som Karlskrona. Det blir lite hissåkande mellan divisioner­na.

Jag säger inte att det blir så i år, men det har också sin tjusning.

Å andra sidan är kvalet en livlina som Karlskrona använt förr.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden