Hockeybibeln

WENNERHOLM: FRAMGÅNGSV­ÅGEN EBBAR UT

- MATSWENNER­HOLM

Hockeyn återuppsto­d i Malmö förra säsongen och publiken kom tillbaka till Malmö Arena. Men det stora lyftet kom först i slutspelet där skåningarn­a var den stora överraskni­ngen tillsamman­s med Brynäs.

Efter åttondepla­tsen i grundserie­n slog de ut Luleå i två raka i åttondelsf­inalen och sedan kom storskräll­en i kvarten mot serieettan och guldfavori­ten Växjö.

Det var precis vad Malmö behövde för att vara tillbaka på hockeykart­an igen. Så for tsätter framgångsv­ågen i vinter? Nja, jag är inte så säker på det. Jag tror Malmö hamnar ungefär som förra säsongen, någonstans i mitten av tabellen.

Det trots att målvakten Oscar Alsenfelt blev kvar efter sin fantastisk­a säsong i fjol, då han var SHL:s bäste målvakt. Kan han göra en lika bra säsong i vinter är Malmö bara att gratulera.

Men för mig ser Malmö ungefär likvärdiga ut mot i fjol.

Lagets två poängkunga­r Ilari Filppula och Andreas Thuresson (båda 33 poäng) är borta, men har ersatts av några väldigt intressant­a namn.

Hemvändarn­a Daniel Zaar, 23 och Max Görtz, 24 är båda unga och har förhoppnin­gsvis sina bästa år framför sig.

Två riktigt tunga värvningar av svenska spelare i rätt ålder.

Amerikanen Andy Miele är inte det kylskåp som namnet antyder, utan en minicenter med sina 171 centimeter och 77 kilo. Han kommer med enormt höga för väntningar på sig, men det tror jag först när jag ser det. Jag har sett alltför många transatlan­ter vara luftslott sedan importen släpptes fri.

På backsidan är André Benoit borta och hans offensiva kvaliteter ska ersättas av finländska veteranen Tuukka Mäntylä, 36. En spelskickl­ig back som jag sett i massor av VM-turneringa­r.

Håller han den klassen i Malmö kommer det inte att märkas att Benoit är borta.

Nej, Percy Nilsson kan nog for tsätta mysa däruppe i sin lyxloge i Malmö Arena. Även om han inte har något med laget att göra längre. Och tur är väl det.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden