Hockeybibeln

WENNERHOLM: MORA LÄR INTE STANNA I SHL

- MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Det mesta är nytt i fjolårets allsvenska succélag Mora.

Jag älskar klubbkultu­ren och det enorma engagemang­et som gjor t Mora till en ständig utmanare.

De var verkligen värda den här SHL-platsen och förre tränaren Jeremy Colliton för tjänade alla hyllningar. Men jag tror inte att de är i SHL för att stanna. Jag kan inte hitta något lag som Mora kommer att ha bakom sig i årets sluttabell. Det skulle vara Karlskrona i så fall. Möjligen. Mora sitter på SHL:s minsta plånbok, men med alla färska tv-pengar har de ändå haft råd att värva en del namn. Inte de största, men ändå.

Men jag ser inga som kan lyfta Mora från den fjor tondeplats de flesta tippar att de hamnar på.

Kanadensar­en Jacob Legacé gjorde totalt nio mål på sina två säsonger i Luleå och amerikanen Andrew Rowe är som alla transatlan­ter en chansning.

Speciellt som han aldrig spelat i Europa tidigare och är inskolad på små rinkar.

Nye tränaren Mattias Karlin har hämtats från några succéår i Västervik och får med sig den både kloke och rutinerade Mikael Johansson som assisteran­de coach.

De två är kanske klubbens bästa värvningar, men har också SHL:s tuffaste jobb framför sig.

Det som talar för Mora är ironiskt nog att de kommer att vara så nederlagst­ippade.

Och titta på vad som hände i nästan lika nederlagst­ippade Karlskrona i fjol. De ledde serien långt inpå hösten efter en succéstart, innan verklighet­en hann ikapp Blekingela­get och de föll ihop i slutet. Men de där poängen de tog på hösten gjorde att de hängde kvar utan problem.

Jag tror Moras chans är att rivstar ta på samma sätt och försöka samla så mycket poäng som möjligt de inledande veckorna, då storlagen brukar vara lite trögstar tade. Men det är ett litet hopp.

Jag ser ett nytt kval mot de allsvenska favoritern­a Leksand framför mig framåt vårkanten. Rivalen i söder ser faktiskt starkare ut på papperet — trots spel en division längre ner.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden