Hockeybibeln

WENNERHOLM: BIF – NIA I MIN SLUTTABELL

- MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Br ynäs var bland det roligaste som hände i SHL i fjol.

Jag älskade det jag såg i SM-slutspelet. Inställnin­gen och attityden från både veteraner som Jacob Blomqvist och framtidsna­mn som Oskar Lindblom och Linus Ölund.

Det är sällan man ser ett lag växa som Brynäs gjorde i slutspelet.

Det var nästan som att vrida tillbaka klockan 40 år i vissa av matcherna, som när de slog Frölunda med 6–0 i den sjätte måstematch­en i semin, eller tvålade dit Linköping med samma siffror två gånger i kvarten.

I sina bästa stunder spelade Brynäs slutspelet­s bästa hockey.

Där fick tränaren Thomas Berglund ut maximalt av laget. Eller nästintill, då det blev förlust i den sjunde och avgöran- de SM-finalen mot HV71.

Nu har ”Bulan” stuckit hem till Luleå och gamla guldtränar­en från 1999, Roger Melin, är tillbaka i Gävle. Melin som känns som rena motsatsen till Bulan i båset, med sitt stoiska lugn.

Sportchefe­n Stefan Bengtzén har försökt att fylla luckorna efter de som försvunnit, men spelare som fjolårets succé Oskar Lindblom är nästan omöjliga att ersätta.

Truppen känns inte lika stark som i fjol.

Brynäs är for tfarande bra och många tippar dem som ett absolut topplag i vinter.

De har for tfarande en bra grundstomm­e, en bra juniorverk­samhet med massor av talang att ösa ur och målkungen Kevin Clark är kvar, liksom Jesper Jensen. Två tredjedela­r av den succékedja som Lindblom nu lämnat.

Men jag har inte Brynäs bättre än nia i min sluttabell och riskerar att få dra på mig dumstruten och åka till Gävle under alias i vinter. Men jag går enbart på magkänsla i en tabell som känns både jämn och svårtippad.

Att det blir slutspel är jag övertygad om, men Brynäs har en väldigt svajig historia.

Femma förra säsongen och tia i tabellen de två säsongerna innan dess.

Frågan är vart de tar vägen i vinter.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden