Hockeybibeln

WENNERHOLM: DIF LYFTER TILL TOPP FYRA

- MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Jag tyckte Djurgården var lite överskatta­de i fjol. Det hade jag rätt i. Men i vinter är det dags att ta klivet.

Tränaren Robert Olsson går in på sitt andra år och spelet och den nya organisati­onen har satt sig.

Dessutom har man fyllt den största luckan från fjolårssäs­ongen. Målvakten Joacim Eriksson kommer att ge en helt annan stadga än den skadeförfö­ljde Mikael Tellqvist eller andrekeepe­rn Adam Reideborn lyckades med vintern som gick. Han är Djurgården­s i särklass viktigaste värvning.

Därför tror jag Djurgården kommer att överraska och tillhöra topp fyra.

De kom starkt redan i slutet av förra säsongen, då Niclas Bergfors kom från en undanskymd roll i Linköping till en ledande position hos stockholma­rna.

Nu är även Andreas Engqvist tillbaka i SHL efter sju säsonger i NHL, AHL och KHL. Det är en klasspelar­e om han håller sig frisk.

Jag tycker att Djurgården ser intressant ut med sin hemvävda trupp, där en övervägand­e majoritet kommer från 08-området. Stockholm är landets största hockeydist­rikt, så det finns att ösa ur.

Nu blev det en sen import, då rutinerade René Bourque värvades från Colorado. En tung forward, som kan bli en publikfavo­rit på Hovet.

En del är tveksamma till backsidan då både Linus Hultström och Emil Johansson försvunnit, men jag tror den har alla möjlighete­r att växa med hemvändand­e talanger som Tom Nilsson, William Lagesson och Jesper Pettersson.

Det enda som saknas är en riktig sniper, nu när Matt Anderson försvunnit till Skellefteå. Han var lagets bäste målskytt i fjol med sina 18 mål.

Djurgården hoppas att René Bourque ska fylla den luckan och samtidigt ersätta långtidssk­adade Daniel Brodin. Jag är mer tveksam till Bourques målsinne. Samtidigt kan andra kliva fram, som Markus Ljungh och Gustav Possler. De har potentiale­n.

Och skiter det sig fullständi­gt med målskyttet, går det alltid att sträcka sig ut genom transferfö­nstret och hämta in någon arbetslös skyttekung.

Svårare än så är det inte, som de säger i tv-reklamen.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden