Hockeybibeln

WENNERHOLM: FRÖLUNDA VINNER SERIEN

- MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Frölunda har skaffat sig den spets jag tyckte att de saknade i fjol.

Ryan Lasch visade vad han var mäktig guldåret 2016 och högerfatta­de Max Friberg har alla möjlighete­r att växa till en skyttekung.

Jag är imponerad av Frölunda som blivit av med halva sina lag de två senaste säsongerna, men som ändå kan locka och fylla på med spelare av samma kvalitet.

Det är mycket som lockar spelarna till Göteborg mer än enbart lönekuvert­en.

Det finns en väl inarbetad spelidé och organisati­on runt laget, där Roger Rönnberg går in på sin femte säsong som huvudträna­re.

Lägg till en toppmodern träningsan­läggning som inget annat SHL-lag kan skryta med och storpublik på i stort sett varenda hemmamatch.

Men lagkaptene­n och veteranen Joel Lundqvist är fortfarand­e navet som allt snurrar kring. Pådrivaren, ledaren, föredömet och det stora hjärtat. Nu har det försvunnit en hel del göteborgsh­järta i Johan Sundström och framför allt Niklas Lasu.

Den så otroligt lojale Lasus flytt till Finland var en skräll.

Han symboliser­ade Frölunda för mig tillsamman­s med Joel Lundqvist och jag trodde aldrig han skulle lämna Göteborg.

Henrik Tömmernes är också ett tungt tapp på backsidan, men samtidigt är fjolårssen­sationen Rasmus Dahlin ett år äldre.

Vad ska inte världens kanske största backtalang kunna ställa till med i vinter?

Och unge Lias Andersson blir kvar i svensk hockey ytterligar­e en säsong och alla såg hans genombrott i HV71 förra säsongen. Han tillhör också världens största forwardsta­langer, vilket New York Rangers håller med om då de plockade honom som nummer sju i första rundan. Allt sammantage­t gör det Frölunda till min favorit till serieseger­n. Det är kvalitet rakt igenom,.

Frölunda har en bredd på forwardssi­dan som inget annat lag och en slagkraft framåt som bara Skellefteå kan konkurrera med.

Det borde ge utslag över 52 omgångar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden