Hockeybibeln

WENNERHOLM: SKILSMÄSSA FRÅN MELIN – NU ÄR DET UPP TILL BEVIS, AIK

-

Den stora frågan i AIK är vad som ska hända nu när det långa och lyckliga äktenskape­t med tränaren Roger Melin är över. Under sina två år tog han AIK till ett direktkval mot Karlskrona och var ytterst nära ett nytt direktkval i en tuff playoff-serie mot Bik Karlskoga senast.

Nu tar oprövade 36-åringen Tomas Mitell över i båset, assisteran­de coach till den så framgångsr­ike Jeremy Colliton i Mora förra vintern. Han har mycket att leva upp till. Det har varit stor omsättning i AIK där mål- vaktssidan och nästan hela backsidan bytts ut.

Stortalang­erna Jesper Bratt (New Jersey) och Fredrik Karlström (LInköping) har lämnat liksom poängstark­a Daniel Olsson Trkulja, också han till Linköping.

Ändå tror jag AIK blir ett topplag i vinter också och utan den svajiga säsong laget hade i fjol. Sportchefe­n Anders Gozzi har visat fingertopp­skänsla tidigare och har värvat några väldigt intressant­a namn. Som kanadensar­en Eric Castonguay från Leksand och allsvenska­ns målkung Anton Holm från Södertälje. Jag är speciellt nyfiken på Holm, som gjorde över 25 procent av SSK:s mål i fjol och blev skyttekung trots att laget blev jumbo. Imponerand­e. Dessutom är stortalang­en Nils Höglander, fortfarand­e bara sexton, ett år äldre.

Det ser onekligen intressant ut.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden