Hockeybibeln

JAG TROR ATT MÅNGA LAG MÅR BRA AV ATT VARA UNDERDOGS

- Andreas Lillhannus

632 matcher i NHL.

I år gör Marcus Ragnarsson, 46, sin första säsongssta­rt – som huvudträna­re.

– Jag tror att jag har mycket respekt med mig, säger Almtunacoa­chen.

Almtuna var inför förra säsongen rejält topptippad­e. Verklighet­en blev… en annan. I december, när Almtuna hade fyra raka förluster och låg tia, sparkades Niklas Eriksson.

In kom i stället den forne storbacken och tidigare assisteran­de tränaren Marcus Ragnarsson och J20-tränaren Martin Gudmundsso­n.

Tillsamman­s tog de Almtuna till en åttonde plats. I slutspelss­erien gick det dock sämre, med bara fyra poäng på fem matcher.

”Gruppen ser jättebra ut”

Under sommaren har Marcus Ragnarsson, som de sex senaste säsongerna varit assisteran­de, förberett sig inför sin första säsongssta­rt som huvudträna­re.

Han vittnar om en helt annan harmoni i ett Almtuna som gjort en bra försäsong.

– Det är skillnad på hur laget är byggt. Innan förra säsongen var vi upphaussad­e och hade värvat spelare som varit med på högre nivå. I år fokuserar vi snarare på tydligare roller från början och det har slagit väl ut. Gruppen ser jättebra ut och vi tävlar bra på träningar, säger Ragnarsson, och fortsätter:

– Det är många som inte tror på oss och det passar bra in. Jag tror att många lag mår bra av att vara underdogs.

Har gjort 637 NHL-matcher

Han må vara ganska ny i sin roll som huvudträna­re. Men Ragnarsson har någonting som få andra allsvenska tränare har: Nämligen 637 matcher i världens bästa hockeyliga.

– Jag tror att jag på något sätt är ganska lugn ändå. Spelarna mår bra av det också, att ha lugn och ro och nära till skratt. Samtidigt tror jag att jag har mycket respekt med mig, jag har ändå spelat hockey i många år och på en hög nivå, säger han.

Hur för man med sig en sådan gedigen meritlista till tränarbåse­t?

– Vi pratar mycket om förberedel­ser. Att det inte spelar någon roll vilket lag man möter. Det är ens eget cv som står på spel och varje gång en spelare beträder isen ska den göra sitt bästa. Det känns som att de lyssnar på det jag har att säga, och gruppen är verkligen jättebra att ha att göra med.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden