Hockeybibeln

ETT ÖGONBLICK

- Foto: BILDBYRÅN, THINKSTOCK

… med Timrås nyförvärv

som har ett namn som förpliktig­ar i Timråtröja­n.

Zetterberg, 20,

Har du fått höra mycket om det?

Lukas Så... känner du press över att ha samma efternamn som klubbens kanske störste genom tiderna, Henrik Zetterberg?

– Haha, nej, absolut inte. Det t ycker jag faktiskt inte.

– Nej alltså, inte så mycket. Jag vet att han har spelat här innan sin NHL-karriär och så där, men nej, jag känner ingen större press. Du gjorde en fin säsong i Västerås, trots att de förra året åkte ur. Varför blev det Timrå?

– Jag valde Timrå rätt tidigt när jag visste att de var intressera­de. Jag vet att de är framgångsr­ika, och har många juniorer som får chansen och kommer vidare därifrån. Timrå har haft Jonathan Dahlén och Elias Pettersson som draftats tidigt i NHL, hur mycket betyder det?

– Det betyder jättemycke­t. Jag känner båda två lite grann och allt bra de pratat om stämmer. Timrå kan verkligen leda till något ännu större, som man alltid drömt om.

Vad har du för förhoppnin­gar inför den nya säsongen, både individuel­lt och för

laget?

– Jag tror att vi kan gå väldigt långt. Vi har inte gått igenom målen ännu, men vi har ett bra lag och allt ser väldigt positivt ut. För egen del vill jag förbättra mitt fem mot fem-spel och öka produktion­en där. Långsiktig­t så är det att göra en så pass bra säsong så SHL-klubbar blir intressera­de. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Att det går bra för mig och för laget denna säsong. Men utanför hockeyn så hoppas jag att helgens travlapp ger storvinste­n.

Andreas Lillhannus

 ?? Foto: BILDBYRÅN ?? Fått sin hockeyfost­ran i Västerås.
Foto: BILDBYRÅN Fått sin hockeyfost­ran i Västerås.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden