Hockeybibeln

...Manuel Ågren, 23, egen produkt som vann Oskarshamn­s poängliga i fjol.

-

Varför är du inte i SHL i år?

– Ja, det var ju mitt mål. Jag får försöka göra ännu bättre ifrån mig i år och ta mig dit. Samtidigt så trivs jag väldigt bra här i Oskarshamn, jag vill hjälpa dem att nå högre höjder också. Det är min moderklubb, jag växte upp i den här hallen. Även om det inte är lika coolt längre att få skrinna in här som det var första gången så är det en speciell känsla. Det måste jag

erkänna. Jag har sett alla de här spelarna i IKO när jag växte upp, och nu är jag själv en av dem. Det är häftigt. 20 mål och 18 assist på 51 matcher i fjol. Det var ett genombrott.

– Ja, det får jag nog säga. Jag fick en bra kemi med bland andra Nicolas Deschamps och jag tror att det var en stor bidragande orsak. Vi gillade att spela med varandra och det gick bra hela säsongen. Det var väldigt roligt, men synd att vi inte lyckades gå så långt som vi velat. Vi hade väldigt höga toppar, men problemet var att vi dalade för mycket. Tipsen i år placerar er både högt och lågt. Vad säger du själv?

– Att vi inte ska bry oss så mycket om vad andra tippar. Det är vår prestation som gäller. Vi har en enorm potential i det här laget, många spelaresom inte riktigt fått chansen eller genombrott­et ännu, men som ser väldigt bra ut i år.

Någon speciell du tänker på?

– Vår back Martin Fehérváry ser väldigt bra ut på träningarn­a. Jag hoppas att han kan slå igenom. Till sist, vad önskar du dig mest av allt just nu?

– Jag önskar att alla människor i världen får må bra.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden