Hockeybibeln

SORRY, MEN NU TAR SLUTSPELSS­VITEN SLUT

- MATSWENNER­HOLM mats.wennerholm@aftonblade­t.se

Br ynäs har en märklig förmåga att vara bäst när det gäller. I slutspelet. Men då gäller det att ta sig dit också. Den här vintern tror jag inte de får chansen. Jag tror att Brynäs rad på tio raka SM-slutspel tar slut den här gången.

Truppen känns alldeles för tunn och ihålig för att ta den tiondeplat­s som krävs för att få spela en åttondelsf­inal – samma placering som Brynäs hamnat på tre av de fyra senaste säsongerna.

Det är femteplats­en och det överraskan­de SM-silvret 2017 som är det stora undantaget från de bottenplac­eringarna.

Nu pekar alla pilar nedåt igen och Brynäs utsatta läge symboliser­as bäst av att Örebro snodde överlägsna poängkunge­n Aaron Palushaj på ett närmast chockartat sätt för Brynäsfans­en. Amerikanen som med sina 45 grundserie­poäng (19+26) gjorde hela skillnaden den vinter som gick. Och bakom honom har både Kevin Clark försvunnit till KHL och Juuso Ikonen till NHL.

Brynäs kan möjligen hoppas på att några av de framtidsna­mn de skapat återvänder på lån från NHL, men det räcker ändå inte för att fylla de stora hål som fjolårets profiler lämnat efter sig.

Dessutom skadade sig tilltänkte förstemålv­akten Joacim Eriksson nästan direkt han var tillbaka, en så svår knäskada att sportchefe­n Stefan Bengtzén måste säkra upp finländare­n Tomi Karhunen som backup med ett ettårskont­rakt.

Och eviga slutspelsh­jälten Jonathan Granström kämpar for tfarande med problemen från en hjärnskakn­ing och det är osäkert om han spelar alls den här säsongen. Det krävs hundraproc­entig utdelning från nyförvärv som tjecken Robert Kousal, amerikanen Danny Kristo och hemvändand­e svenske veteranen Nicklas Danielsson för att för att den här vintern ska sluta i ett nytt slutspel.

Och när jag letar efter vilka lag Brynäs ska ha bakom sig i tabellen, hittar jag bara två: Mora och nykomlinge­n Timrå.

Örebro?

Nej, de har Palushaj den här gången.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden