I Form (Sweden)

Det är tre år sedan jag mådde så här bra i min kropp

-

Två år efter sin graviditet ville 33-åriga Maria få tillbaka sin kropp i ungefär samma form som tidigare. Trots att hon tränade regelbunde­t uteblev resultaten. Främst för att Maria, precis som många av oss, har ett starkt behov av att småäta mellan måltiderna och på kvällarna i soffan.

Därför fungerade det bra för Maria att ha ett program med en tydlig plan för vad hon skulle äta och hur mycket hon skulle motionera.

Vad ville du få ut av de sex veckorna?

”Jag ville göra något åt mitt sockersug, och jag hoppades att jag skulle bli smalare – särskilt runt magen. Jag behöver inte vara supersmal, men jag vill känna mig bekväm i mina kläder och få en kropp som är mer lik hur den såg ut innan jag var gravid och fick barn.”

Vad fungerade bra för dig?

”Att jag kunde äta så mycket grönsaker som jag ville. Till exempel fungerade det bra att det fanns både grönsaker i själva rätten och en sallad vid sidan om istället för mycket stärkelse. Jag kände mig mer bekväm i min kropp och kände mig mindre uppblåst när jag gick från bordet än vad jag brukar att göra.”

Vilken har varit den största ögonöppnar­en under processen?

”Att jag inte behöver äta sex eller sju gånger om dagen för att bli mätt. Jag skulle lätt kunna klara mig med mindre. Och det har varit en ögonöppnar­e att jag inte behöver så mycket stärkelse som jag trodde att jag gjorde.”

Vad är du mest nöjd med att ha uppnått under de sex veckorna?

”Även om siffran på vågen inte är det viktigaste är det ändå riktigt häftigt att jag väger lika mycket som jag gjorde innan jag blev gravid. Det syns inte att jag har burit på barn nu. Det är tre år sedan jag kände mig så här bra i min kropp.”

Vad var den största utmaningen?

”Dagar med hård träning kunde jag känna mig extra hungrig, då valde jag att ta en skiva rågbröd eller en grov fralla till. Då var det skönt att inse att även en skiva rågbröd kunde kännas som en njutning.”

 ?? ??
 ?? ?? Maria efter
Maria efter
 ?? ?? Maria före
Maria före
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ?? Maria har inte bara gått ner i vikt, hon känner sig också mindre uppsvälld och mer bekväm i sin kropp.
Maria har inte bara gått ner i vikt, hon känner sig också mindre uppsvälld och mer bekväm i sin kropp.
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden