I Form (Sweden)

6 bra anledninga­r att anmäla sig till ett lopp

-

1 Det ger din löpning ett syfte

Först och främst ger loppet dig en anledning att snöra på dig skorna och ta dig ut. Om du springer utan ett syfte kan det snabbt bli mentalt påfrestand­e på grund av monotonin. Det finns inga regler eller tidsgränse­r i löpning. Men med ett lopp som mål vet du vad du springer för att uppnå.

2 Du gör ett åtagande

Det tänder en eld i många av oss när vi har något att bevisa. Om du t ex anmäler dig till ett lopp tillsamman­s med en vän eller familjemed­lem så förbinder ni er att uppnå ett gemensamt mål.

För många räcker det dock med att bevisa för sig själv att du kan göra det du föresatt dig för att bli motiverad.

3 Du får adrenalin i kroppen

Det är inte ovanligt att ett lopp känns mycket lättare, trots att det är samma 5 kilometer som du brukar springa.

Det beror på att adrenaline­t pumpar genom kroppen på ett annat sätt när du är omgiven av andra glada löpare och du vet att NU är det dags.

4 Du blir peppad av stämningen

Om du aldrig har sprungit ett lopp har du något att se fram emot. Stämningen kan inte jämföras med dina vanliga träningsru­ndor.

Det finns ofta både musik och applåderan­de människor. Ett uppmuntran­de hejarop från en åskådare kan ge dig extra energi när du tror att du håller på att tappa orken.

5 Du blir en del av en gemenskap

Alla kämpar för samma mål på ett lopp och man stöttar varandra och hjälper varandra längs vägen om något oväntat händer.

Efteråt är det också en härlig känsla att prata med andra deltagare om loppet och känna glädjen över att ha klarat det.

6 Du får tillfälle att fira dig själv

Vi är ofta bra på att fira andra, men glömmer ofta bort oss själva. På ett lopp handlar allt om dig. Du får applåder när du passerar mållinjen, och du kanske får en medalj eller ett diplom.

Men viktigast av allt är att du får en anledning att stå tillbaka och klappa dig själv på axeln för vad du har åstadkommi­t.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden