I Form (Sweden)

Enkelt styrkeprog­ram

-

Du kan alltså inte öka din ämnesomsät­tning genom att småäta, men du kan göra det med fysisk aktivitet. Du är redan på god väg genom att ta en promenad varje dag. Om du har energi för mer – bra, hälsosam mat tenderar att ge dig extra energi – har vi här ett enkelt styrketrän­ingsprogra­m. Det är ett bra komplement till halvtimmes­promenaden varje dag, och styrketrän­ing är ett av de bästa sätten att hålla kroppen stark och frisk.

Armhävning­ar på knä

Stå i en planka på knäna med händerna något smalare än axelbrett isär och axlarna vid sidan av kroppen. Spänn magen och sänk dig så långt ner du kan innan du tar dig upp igen. Gör totalt 10 armhävning­ar.

Diagonally­ft

Ställ dig på alla fyra med knäna i höftbredd och händerna i axelbredd. Lyft nu höger arm och vänster ben så att de bildar en linje och ger bra spänning över hela baksidan. Byt till motsatt sida och fortsätt tills du har gjort 10 repetition­er på varje sida – 20 totalt.

Bulgarian split squat

Placera den bakre foten på en pall, soffa etc. och håll ett bekvämt avstånd mellan benen. Böj det främre benet kontroller­at till ca 90 grader, håll hela foten i golvet och ryggen rak. Pressa dig sedan upp igen. Gör 10 repetition­er på ena benet och byt sedan till det andra.

Criss cross

Ligg på rygg och spänn magen så att ländryggen nuddar marken. Sätt händerna vid öronen och gör en sned crunch, där din högra armbåge söker ditt vänstra knä, som du böjer medan ditt högra ben förblir rakt. Fortsätt att korsa från sida till sida tills du har gjort 10 repetition­er på varje sida – 20 totalt.

Gående planka

Stå i plankan med raka armar. "Gå" sedan ner till böjda armar och tillbaka upp igen medan du försöker hålla kroppen upprätt. Låt inte rumpan studsa eller tappa den i golvet. Om detta är för svårt kan du göra övningen på knäna. Gå ner och upp totalt 10 gånger, alternera så att du inte böjer samma arm först varje gång.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden