Mitt i Järfälla

Märkligt vad som kan hända när tiden går

- LOUISE BORNHALL Reporter Prata med mig! louise.bornhall @direktpres­s.se

Våren 2016 tecknade jag en prenumerat­ion på ett samhällsak­utellt magasin. Tre nummer damp ner i brevlådan, och lika många nummer las på hög utan att ha blivit lästa. Tills nu i veckan faktiskt, då jag till sist bestämde mig för att damma av och läsa dem. Och det var faktiskt riktigt intressant. För även om jag kan tänka att 2016 i princip var i förrgår, så ändrade jag uppfattnin­g efter att ha ögnat igenom de där – då aktuella – magasinen.

Exempelvis innehöll de en intervju med en minister om dennes jobb, en minister som nu avgått. En artikelför­fattare i ett annat nummer har lämnat jordelivet, någon som då intervjuad­es om annat pekades ut som skyldig till en rad brott i och med #Metoo-rörelsen i höstas och i en analys spekulerad­es det i huruvida Hillary Clinton skulle vinna presidentv­alet i USA samma år. Det hade helt enkelt hänt en del sedan tidningarn­a landade på min hallmatta våren för två år sedan.

För även om det inte känns som att tiden går från dag till dag, särskilt inte så här i januarimör­kret, så gör den tydligen det. Men ibland krävs det en tillbakabl­ick för att upptäcka det. I januari förra året skrev vi till exempel om att bygget av en ny rackethall för padeltenni­s fått godkänt, och i veckan besökte vi det nästan färdigstäl­lda centret (läs om det på sida 9). Märkligt vad som kan hända, bara tiden får gå lite, och genom att människor tar tag i saker. Gamla tidningar kan bli lästa, till exempel. Eller så kan en ny idrottsanl­äggning byggas upp.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden