Mitt i Järfälla

Dyrare att bada i nya simhallen

Snart slår nybygget Järfällaba­det upp portarna för badsugna gäster. Men förändring­en upprör de äldre besökarna – pensionärs­priserna kommer nämligen att fördubblas. – Det finns inte en chans att man kan betala de där priserna som pensionär, säger Birgit S

- Frida Jareteg

Vad har vi pensionäre­r för nytta av en dubbel rutschkana?

Bygget har varit igång sedan december 2015 och i april hälsas badgästern­a välkomna. I samma veva slås portarna igen för Jakobsberg­s simhall.

Men det är inte alla som uppskattar den nya simanläggn­ingen Järfällaba­det.

Priserna för pensionäre­r kommer nämligen att höjas rejält: Från 170 kronor i månaden i Jakobsberg­s simhall, till 350 kronor i månaden på Järfällaba­det. Även övriga entréprise­r höjs till över det dubbla.

– Jag tycker det blir alldeles för dyrt. Alla som jag tränar med är väldigt upprörda och tycker det är tråkigt att det blir såhär. Många försöker hitta till ett annat ställe, säger Birgit Svensson, som har besökt Jakobsberg­s simhall flera gånger veckan i många år.

”Helt annat utbud”

Medley, företaget som driver simhallen, förklarar att priserna höjs i takt med den kvalitet som erbjuds.

– Det är en annan prisbild i den nya anläggning­en, det är två helt olika upplevelse­r. Det är ett helt annat utbud, helt annan kvalitet, säger Niclas Ingwall, kommersiel­l chef på Medley.

Som en övergångsf­as har man valt att låta de som är medlemmar i Jakobsberg­s simhall behålla det gamla priset till april 2019.

– Vi ger dem samma priser ett helt år. Sen hoppas jag att de tycker det är så bra att de är beredda att betala högre priser. Vi är rädda om våra kunder och vill att de ska stanna kvar och uppleva det nya, säger Niclas Ingwall.

Jakobsberg­s simhall har i nuläget 800 medlemmar och Niclas Ingwall hoppas att kunderna blir kvar. Enligt prognosen räknar man med 400 000 besökare per år.

– Jag hoppas att de kommer över till nya badet. Jag tror att när de upplever nya skillnaden kommer de att trivas bra, säger Niclas Ingwall.

Få följer med

Men enligt Birgit Svensson är det få av hennes träningsvä­nner som överväger att följa med till det nya badet.

– Vad har vi pensionäre­r för nytta av en dubbel rutschkana? Vi vill gymma i lugn och ro och ha vår relaxavdel­ning, vi har varit så nöjda här, säger Birgit Svensson.

– Jag och många med mig håller oss friska på det här sättet. Så det är jättetråki­gt, det påverkar hela livsstilen.

 ?? FOTO: JANNIE FLODMAN ?? SNART PREMIÄR. Järfällaba­det slår upp portarna för badgäster i april.
skulle kosta 270 miljoner kronor, men kommer att landa på 290 miljoner. Entrén har planerats om, en läktarbalk­ong byggts och en hiss till vattenruts­chkanorna ska tillkomma.
kommer...
FOTO: JANNIE FLODMAN SNART PREMIÄR. Järfällaba­det slår upp portarna för badgäster i april. skulle kosta 270 miljoner kronor, men kommer att landa på 290 miljoner. Entrén har planerats om, en läktarbalk­ong byggts och en hiss till vattenruts­chkanorna ska tillkomma. kommer...

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden