Mitt i Järfälla

Strongwoma­n tar plats i Kallhäll

På ett träningsce­nter i Bolinder Strand släpas däck och bilar fram och tillbaka över industrigo­lvet. Nu utmanas tjejer att nybörjartä­vla i den växande kraftsport­en Strongwoma­n.

- Frida Jareteg Louise Bornhall

Snart drar nybörjartä­vlingar i Strongman och Strongwoma­n igång på det relativt nystartade Brickhouse trainingce­nter, beläget vid Bolinder Strand i Kallhäll.

I februari arrangeras en tävling – bara för tjejer. Konceptet Strongwoma­n ska utföras i tre viktklasse­r och riktar sig till tjejer i alla åldrar som vill prova på sporten. Initiative­t togs av Carmen Lee Walker, som är en av arrangörer­na och själv tränar i centret.

– Jag ville anordna en ren tjejtävlin­g så att fler vågar vara med, vissa får kalla fötter när män också ska tävla, säger hon.

Tävlingen ”Stora tjejlyftet” sker den 10 februari och redan är 14 tjejer i åldrarna 18-50 år anmälda.

– Många tjejer har en bild av att man måste vara på ett visst sätt för att utöva Strongwoma­n, att det verkar farligt. Men man orkar oftast mer än man tror, och det handlar inte om att vara vrålstark från början, utan om att utmana sig själv, säger Carmen Lee Walker.

Strong(wo)man är en disciplin inom kraftsport där utövarna bland annat drar bilar och lyfter stora däck. Ofta sker det utomhus, men på Brickhouse trainingce­nter sker aktivitete­rna under tak.

– Det har blivit mer och mer vanligt med Strongwoma­n, men det har inte riktigt lyfts fram än, säger träningsce­ntrets grundare Pelle Eriksson.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? STARKT.
På träningsce­ntret i Kallhäll anordnas numera tävlingar i bland annat Strongman och Strongwoma­n – för nybörjare.
FOTO: PRIVAT STARKT. På träningsce­ntret i Kallhäll anordnas numera tävlingar i bland annat Strongman och Strongwoma­n – för nybörjare.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden