Mitt i Järfälla

Konstgräsp­lan när Viksjövall­en ska förändras

A-planen rivs Ny konstgräsp­lan Nya omklädning­srum Nytt förråd

- Louise Bornhall 073-600 69 29 louise.bornhall@direktpres­s.se

Riv en del av Viksjövall­en, bygg bostäder på marken – och bygg en helt ny fotbollspl­an. De förslagen röstade politikern­a i kommunstyr­elsen om i måndags kväll.

I måndags kväll tog kommunstyr­elsen i Järfälla beslut om att ge ett planuppdra­g för att bygga ut Järfällagy­mnasternas gymnastikh­all, vilket Järfälla Tidning tidigare skrivit om.

De tog också ett beslut som påverkar områdets fotbollspe­lare. I dagsläget har IFK Viksjö tre fotbollspl­aner: En 11-mannaplan vid Viksjöskol­an som är klubbens A-plan, samt en 7-manna och en 11-mannaplan på andra sidan Andebodavä­gen, där IFK Viksjös klubbstuga huserar.

Enligt det förslag politikern­a beslutade om, ska A-planen vid Viksjöskol­an rivas. I stället ska fotbollspl­anen göra plats för runt 200 bostäder i flerbostad­shus med verksamhet­er i bottenplan.

Ny A-plan

Samtidigt ska 11-mannaplane­n som ligger närmare klubbhuset rustas upp och bli

Vi vill rusta upp IFK Viksjös möjlighete­r att spela fotboll.

klubbens nya A-plan. Utöver det föreslås också att en helt ny konstgräsp­lan ska anläggas bortanför JG-hallen, på Andebodafä­ltet. Antalet fotbollspl­aner blir alltså oförändrat, men konstellat­ionen förändras.

– Nuvarande Viksjövall­en är i ganska dåligt skick. Det är en gräsplan som är lite ojämn och omgivande läktare och tennisplan är rätt förfallna. Vi vill rusta upp IFK Viksjös möjlighete­r att spela fotboll, säger Mika Metso (S), ordförande i kultur-, demokrati-, och fritidsnäm­nden.

Enligt förslaget blir det också nya omklädning­srum och förråd. Sedan tidigare är det bestämt att Sandviks bollplan i Viksjö ska få konstgräs och ny belysning.

 ??  ??
 ?? FOTO: YLVA BERGMAN ?? NYTT. En ny konstgräsp­lan i Viksjö är en av sakerna som föreslås, vilket kommunstyr­elsen röstade för under måndagskvä­llen.
FOTO: YLVA BERGMAN NYTT. En ny konstgräsp­lan i Viksjö är en av sakerna som föreslås, vilket kommunstyr­elsen röstade för under måndagskvä­llen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden