Mitt i Järfälla

Studentbos­täderna i Kallhäll ska byggas

- Stella Papapanagi­otou

Modulhusen för unga och studenter som ska byggas på Bolinderva­llens parkering i Kallhäll får grönt ljus av länsstyrel­sen.

161 lägenheter i tillfällig­a moduler klubbades av miljöoch bygglovsnä­mnden i Järfälla i januari i år. Många som bor i närheten var missnöjda med beslutet och länsstyrel­sen fick in nästan 50 överklagan­den.

Häromvecka­n meddelade länsstyrel­sen att över 30 av dessa avvisas – och resten avslås. Beslutet är alltså att det nu är fritt fram för byggherren XLNT living att börja bygga. Ett väntat besked, enligt Aphram Melki (C), ordförande i miljö- och bygglovsnä­mnden.

– Jag förstår inte de farhågor som finns i omgivninge­n. Unga och studenter är en del av samhället, ska inte de ha möjlighet att hyra en bostad och flytta hemifrån? säger han.

När husen ska börja byggas är dock inte bestämt än, eftersom länsstyrel­sens beslut kan komma att överklagas till mark- och miljödomst­olen.

– Det är ytterst sannolikt att det blir så. När det gäller den här typen av beslut vill man ofta gå till botten med det, säger Michael Bergelin, jurist på länsstyrel­sen som handlagt ärendet.

Aphram Melki tror dock inte att det skulle leda till något annat beslut.

– Även om det gör att bygget dröjer lite så kan jag nästan satsa en slant på att man kommer till samma slutsats där också, säger han.

 ??  ??
 ?? ILLUSTRATI­ON: XLNT LIVING ?? SKISS. Tre modulhus med varierande våningsant­al ska rymma 161 lägenheter är planen. Bilden är en preliminär skiss på hur bostäderna kan se ut.
ILLUSTRATI­ON: XLNT LIVING SKISS. Tre modulhus med varierande våningsant­al ska rymma 161 lägenheter är planen. Bilden är en preliminär skiss på hur bostäderna kan se ut.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden