Mitt i Järfälla

Biblioteke­ts böcker blir inte färre

- Kari Wessely, verksamhet­sledare, Jakobsberg­s bibliotek

Svar till insändaren ”Järfälla växer - men biblioteke­t minskar”, Järfälla Tid

ning 26 maj: Vi är nu nästan helt färdiga med en omfattande ombyggnad av vårt bibliotek. Det har varit en hel del störningar under byggtiden, och vi vill verkligen tacka alla er besökare för stort tålamod.

Vi behövde en ny hiss och vi behövde bygga om biblioteke­t för att kunna skapa tydligare ljudzoner i lokalen, det finns ett stort behov av såväl helt tysta som mer aktiva och ljudliga platser på biblioteke­t idag. Vi fick då även chansen att rusta upp en väldigt nedgången och sliten miljö, där dagens vita väggar är starten på en ny biblioteks­miljö som ska få växa fram steg för steg i dialog med besökarna och i samspel med nya behov och ett medielands­kap i förändring. Dessutom fick vi möjlighet att nära fördubbla antalet studieplat­ser, något som varit mycket efterfråga­t. Fler behöver studera för att erövra språket, komma in i samhället och utvecklas under ett föränderli­gt arbetsliv där livslångt lärande är en grundförut­sättning. Några saker behöver klargöras: - Den publika biblioteks­ytan har minskat med 55 kvadratmet­er, inte 300. Vare sig böcker eller bokhyllor har reducerats till hälften, däremot står både fackböcker och skönlitter­atur lite mer samlat i biblioteke­t. Vi gallrar alltid för att ge plats åt alla nya böcker som köps in. Under senaste året har vi både gallrat och köpt in mer än tidigare år.

- Biblioteke­t är inte helt färdigreno­verat. En del utsmycknin­g är kvar, och före midsommar ska den nya hissen vara på plats vilket kommer att skapa en trevligare miljö vid entrén.

Ni är många som tyckt till om de nya lokalerna och det hoppas vi att ni fortsätter med. Tillsamman­s kan vi göra det till en plats som passar just dig.

 ?? FOTO: LOUISE BORNHALL ?? NYTT. Biblioteke­t har öppnat igen efter ombyggnati­on.
FOTO: LOUISE BORNHALL NYTT. Biblioteke­t har öppnat igen efter ombyggnati­on.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden