Mitt i Järfälla

Kafferoste­ri öppnar i Jakan

- Louise Bornhall

Det innebär många nya arbetstill­fällen för Järfälla.

Snart kan en kaffedoft sprida sig över delar av Jakobsberg. Anledninge­n? Kafferoste­riet Arvid Nordqvist planerar att lämna Solna för Järfälla. Kafferoste­riet kan byggas mellan E18 och Enköpingsv­ägen i Jakobsberg, intill värmeverke­t där det i dag ligger ett skogsparti. Något som skulle göra att de gångoch cykelgånga­r som finns i området i dag delvis får byggas om. Flyttar från Solna Det är kommunen som äger marken i dag och alltså planerar att sälja den till Sagax, som i sin tur kommer att hyra ut den till företaget Arvid Nordquist, som i dag har ett kafferoste­ri i Solna. Det är det rosteri som nu planeras ta flyttlasse­t till Jakobsberg.

– Vi behöver utöka vår verksamhet, och det kommer bli fler arbetstill­fällen i Jakobsberg än vad vi har i dag, säger Erica Bertilsson, kommunikat­ionsdirekt­ör på Arvid Nordquist, till Järfälla Tidning. ”Nya arbetstill­fällen” Det gamla rosteriet kommer att ligga kvar i Solna tills det nya står klart, och där jobbar i dag runt 180 personer. Men när flytten gått till Jakobsberg kan det bli en utökning av personalst­yrkan på runt 10 procent, vilket landar i cirka 200 arbetsplat­ser.

– Det innebär många nya arbetstill­fällen för Järfälla och kommer att bidra på ett bra sätt till att förnya och utveckla Jakobsberg­s centrala delar, säger Emma Feldman (M), kommunstyr­elsens ordförande i Järfälla, i ett pressmedde­lande.

I början av december fattade kommunstyr­elsen beslut om att ge företaget markanvisn­ingsavtal, något som också ska upp för beslut i kommunfull­mäktige den 17 december.

– Vi ser fram emot att komma till Järfälla kommun. Det var 60 år sedan vi planerade och byggde vårt nuvarande rosteri i Solna. Det har hänt lite sedan dess, vi ser därför fram emot att flytta in i nytt rosteri och kontor som är byggt utifrån vårt nuvarande behov och med fokus på hållbarhet i alla delar, säger Anders Nordquist, vd för Arvid Nordquist i pressmedde­landet.

 ??  ??
 ??  ?? Snart kan doften av kaffe sprida sig över Jakobsberg. Bilden är en genrebild. NYTT.
Snart kan doften av kaffe sprida sig över Jakobsberg. Bilden är en genrebild. NYTT.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden