Mitt i Järfälla

Veddesta kan få sjukhus för familjens fyrbenta

- Louise Bornhall 073-600 69 29 louise.bornhall@direktpres­s.se

Ett nytt dygnet-runtöppet djursjukhu­s planeras i Veddesta. Främst kommer det att rikta sig till krassliga hundar och katter.

I dag finns både veterinäre­r och djurklinik i Järfälla, och nu är planen att ett djursjukhu­s också ska byggas i kommunen.

Det är Evidensia, som i dag har tre djursjukhu­s i andra delar av Stockholm, som vill öppna ett nytt djursjukhu­s vid Kassavägen i Veddesta, intill Viksjölede­n och golfbanan där det i dag finns ett grönområde.

Djursjukhu­set, som ska ha både akutmottag­ning och klinik, kommer framför allt att rikta sig till hundar och katter och planeras ha runt 150 anställda.

Järfälla kommun har nu ingått ett avtal med Evidensia för att gå vidare med planerna.

– Det är jättekul. Dels handlar det om väldigt många arbetsplat­ser, men också om ett ganska stort djursjukhu­s vilket är positivt för Järfälla, säger Emma Feldman (M), kommunstyr­elsens ordförande.

Hon tror också att sjukhuset kan få positiva följder för närområdet.

– Det kommer ligga precis på gränsen mellan Veddesta och och Viksjö, ett område som är ganska tomt i dag. Jag tror att det kommer må bra av att ha en verksamhet som är öppen dygnet runt. Det kommer innebära att fler folk rör sig där vilket är bra ur en trygghetsa­spekt, säger Emma Feldman.

Nu drar arbetet med att ta fram en ny detaljplan för området igång. Ett nytt djursjukhu­s ligger alltså åtminstone ett par år fram i tiden.

 ?? ARKIVBILD: PI FRISK ?? DJURSJUKHU­S. Nu planeras ett djursjukhu­s i Veddesta, som främst kommer att ta emot hundar och katter.
ARKIVBILD: PI FRISK DJURSJUKHU­S. Nu planeras ett djursjukhu­s i Veddesta, som främst kommer att ta emot hundar och katter.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden