Mitt i Järfälla

Polisens nya lista på utsatta områden

- Louise Bornhall

Sångvägen i Jakobsberg och Termovägen i Kallhäll klassas som utsatta enligt polisens nya kartläggni­ng av utsatta områden, som presentera­des i veckan. Något de gjorde även i den förra listan.

Det är polisens nationella operativa avdelning, (Noa), som under måndagsför­middagen presentera­de sin nya kartläggni­ng över särskilt utsatta områden, utsatta områden och riskområde­n i Sverige.

På polisens lista från 2017 fanns Sångvägen i Jakobsberg och Termovägen i Kallhäll med i kartläggni­ngen över utsatta områden – och de finns alltså med även denna gång.

I övrigt har inga förändring­ar gjorts för Järfällas räkning.

”Alla ska känna sig trygga”

Jörgen Karlsson är lokalpolis­områdesche­f i Järfälla, och menar att kartläggni­ngen hjälper deras arbete på Sångvägen och Termovägen, som sker i samarbete med bland andra Järfälla kommun och Järfällahu­s.

– Målsättnin­gen är att alla ska känna sig trygga och säkra i sin vardag där man bor. Den här undersökni­ngen underlätta­r de åtgärder som vi kan och behöver vidta. Jag ser att det finns gynnsamma förutsättn­ingar för att vi inom några år inte har några områden i Järfälla som är klassade som utsatta. Det är vår ambition, säger Jörgen Karlsson.

Vad har ni gjort i områdena mer specifikt sedan förra kartläggni­ngen?

– I stort har vi byggt upp en gemensam lägesbild med kommunen och fastighets­bolagen. Sedan har arbetet inte kommit så långt då det varit mycket annat. Men både för Termovägen och Sångvägen är det ett mer långsiktig­t arbete som behövs, inte ständig närvaro av exempelvis polis eller ordningsva­kter. Vi behöver fortsätta jobba tillsamman­s.

I hela Stockholms län klassas 17 områden som utsatta, och sex som särskilt utsatta. I hela landet klassas 60 områden som utsatta. Det är tredje gången polisen släpper en rapport om utsatta områden.

 ?? AKRIVFOTO: LOUISE BORNHALL, MIKAEL ANDERSSON ?? PÅ LISTAN. I Järfälla är Sångvägen i Jakobsberg och Termovägen i Kallhäll klassade som utsatta områden. Det var de även vid förra kartläggni­ngen 2017.
AKRIVFOTO: LOUISE BORNHALL, MIKAEL ANDERSSON PÅ LISTAN. I Järfälla är Sångvägen i Jakobsberg och Termovägen i Kallhäll klassade som utsatta områden. Det var de även vid förra kartläggni­ngen 2017.
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden