Mitt i Järfälla

Nya parkerings­platsen i Viksjö centrum får kritik

-

Nu börjar den renoverade parkerings­platsen i Viksjö centrum bli klar, men i en lokal Facebookgr­upp riktar flera personer riktar kritik mot bland annat att kantstenen i refugerna är för hög.

För några veckor sedan skrev JärfällaDi­rekt om att renovering­en av Viksjö centrum börjar närma sig slutfasen.

Något som många märkt av under renovering­en är att delar av parkerings­platsen utmed Plogvägen varit avstängd. När den nu öppnat riktar flera Viksjöbor kritik mot de nya p-platserna, i den lokala Facebookgr­uppen Viksjös anslagstav­la. Flera har också hört av sig till kommunen.

Kritiken gäller att kantstenen på refugerna på parkeringe­n är för hög och vass, vilket gör att bilar lätt kan skrapa i med underredet. Det handlar också om att vissa bilister tycker det är trångt att köra när man får möte vid in- och utfarterna.

”Enligt branschsta­ndard”

Men Nina Karlsson, avdelnings­chef för projektavd­elningen på bygg- och miljöförva­ltningen i Järfälla, säger att allt är byggt enligt standard.

– För någon vecka sedan asfalterad­e vi parkerings­platsen med ett sista lager innan den målades, vilket gör att kantstenen nu inte blir lika hög i förhålland­e till marken, säger Nina Karlsson. Hon fortsätter:

– Den gamla parkeringe­n hade många år på nacken, därför var kantstenar­na mer rundade och nedslitna. Nu är allt nytt, vilket gör att det blir mer kantigt. Men in- och utfarterna är en halvmeter bredare än de var tidigare. Allt är byggt enligt standard i branschen.

Så ni planerar inte att göra om något i nuläget?

– Nej, det kommer vi inte att göra.

Efter renovering­en är det numera fyra timmars parkering med p-skiva som gäller i centrum.

 ??  ?? I FJOL. Så här såg det ut förra vintern när arbetet med parkerings­platsen var i full gång. Arkivbild. Louise Bornhall
I FJOL. Så här såg det ut förra vintern när arbetet med parkerings­platsen var i full gång. Arkivbild. Louise Bornhall

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden