Mitt i Järfälla

Modulbostä­der för nyanlända blir LSS-lägenheter.

VÄNDNING.

- Victor Malmcrona

Snart är det dags för inflyttnin­g i de omtvistade modulhusen i Barkarby. Tidigare var planen att de bland annat skulle husera nyanlända, men den har bytts mot LSS-boende.

Modulhusen i Vålberga i Barkarby har länge varit föremål för debatt. Bygglovet överklagad­es flera gånger utan framgång, och nu står husen färdiga.

Då var planen att lägenheter­na skulle bebos av studenter och nyanlända – men nu ska lägenheter­na i stället användas av personer med LSS-stöd.

– Vi har inte samma behov av lägenheter för nyanlända längre, men däremot finns ett behov av LSS-bostäder, säger Sara Hernäng, fastighets­strateg på Kommunstyr­elseförval­tningen.

Studenter och ungdomar

Kommunen kommer att hyra sju träningslä­genheter samt en lägenhet för personal, med planerad inflyttnin­g 1 juli i år.

För de resterande 80 lägenheter­na har intressean­mälningarn­a har redan börjat trilla in.

– Lägenheter­na är tillgängli­ga för studenter och ungdomar som är mantalsskr­ivna i Järfälla kommun, säger Elman Azari, delägare av fastighets­värden XLNT Living.

– Inflyttnin­g kommer ske pö om pö under juli månad. På grund av corona måste vi bara se till att det inte är fler än 50 personer på plats samtidigt.

 ?? FOTO: XLNT LIVING ?? SNART INFLYTTNIN­G. Modulhusen i Barkarby byggs av företaget XLNT, som tidigare byggt de här studentbos­täderna i Sundbyberg.
FOTO: XLNT LIVING SNART INFLYTTNIN­G. Modulhusen i Barkarby byggs av företaget XLNT, som tidigare byggt de här studentbos­täderna i Sundbyberg.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden