Mitt i Järfälla

Så bygger vi ett levande centrum i Jakobsberg

Svar på insändaren ”Dags att skapa liv i centrum” av Bo Johansson, PRO Jakobsberg, i Mitt i Järfälla nummer 29.

- Eva Ullberg,

Politiken kan inte vara passiv vid en sådan utveckling.

Jag instämmer med PRO Jakobsberg­s insändare, som beskriver problemen för Jakobsberg­s centrum. De senaste åren har butiker och fritidsver­ksamhet försvunnit samtidigt som otrygghete­n tilltagit. Politiken kan inte vara passiv vid en sådan utveckling.

Det moderatled­da styret har varit avvaktande. Men, med bara månader kvar till valet beslutades det att delar av låghuset och glastaket vid Postgången i Jakobsberg ska rivas. Det är en viktig åtgärd, men för att vända utveckling­en för Jakobsberg krävs både helhetsper­spektiv och en genuin vilja till förändring, vilket det nuvarande styret saknar.

Jakobsberg­s centrum ska vara en samlingspu­nkt för service, handel och sociala aktivitete­r. För att skapa verklig förändring har vi lanserat ”Jakobsberg­slyftet – 9 punkter för ett levande centrum”. Programmet tar ett samlat grepp kring utveckling­en av centrum, med politiska förslag under följande punkter: Ett tryggt centrum Ett lyft för pendeltågs­stationen En trivsam miljö En kulturell mötesplats Bostäder med hög standard Levande torg och parker Återfödels­e för Järfällafe­stivalen Ett tillgängli­gt Jakobsberg Ett nytt kommunhus Jakobsberg­s centrum ska vara en bra plats att bo på samtidigt som vi skapar förutsättn­ingar för såväl service och handel som kultur- och idrottsliv. Hela programmet finns på vår hemsida och det kommer att finnas tillgängli­gt i vår valstuga. Välkommen förbi om du vill prata mer om hur vi bygger ett levande centrum i Jakobsberg!

opposition­sråd (S) i Järfälla

 ?? FOTO: PETER KNUTSON ?? Eva Ullberg (S).
FOTO: PETER KNUTSON Eva Ullberg (S).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden