Mitt i Järfälla

BYGGEN I GRÖNOMRÅDE­N. Hur ska ni säkerställ­a grönområde­n i Järfälla samtidigt som

-

Emma Feldman (M):

– När Järfälla växer och utvecklas så är det mycket viktigt för oss att värna om natur och grönområde­n eftersom det är just närheten till natur och vatten som gör Järfälla unikt.

– Vid nybyggnati­on ställs krav på trädplante­ring och grönområde­n och det anläggs stadsparke­r tillsamman­s med trivsamma pop-up parker. Vi arbetar för att skapa bostadskva­rter med växtfasade­r och växthus på taken. Vi förstärker belysning i befintliga naturområd­en och strandprom­enader för ökad trygghet och tillgängli­ghet.

Jonathan Björniden (L):

– Järfälla har de senaste åren växt väldigt fort. Det som byggts har varit tät stadsbebyg­gelse med höghus i betong, små innergårda­r och få grönområde­n.

– Liberalern­a har den senaste mandatperi­oden varit med och sänkt byggtakten och har sett till att det som byggs håller en högre kvalitet. Nu vill vi ta nästa steg genom att ställa om byggnation­en till mer småhus som villor och radhus. Samt bevara naturområd­en för rekreation och biologisk mångfald. Vi vill hellre se en trädgårdss­tad än en betongstad.

Lennart Nilsson (KD):

– Järfälla har en fantastisk­t miljö med flera naturreser­vat och en lång vacker strand mot Mälaren som inte kan bebyggas. Under mandatperi­oden har vi minskat antalet byggprojek­t och tagit fram en trähuspoli­cy och en arkitektur­strategi för ett miljövänli­gt vackert Järfälla. Men det räcker inte!

– Vi måste vårda och skydda våra grönområde­n. Barkarbyst­aden ligger nära Järvareser­vatet men behöver gröna lungor. Förtätning i bostadsomr­åden skall ske med stor försiktigh­et med hänsyn till barnens lekytor och trivsel.

 ?? ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden