Mitt i Järfälla

Miljöparti­et vill se ett skräpfritt Järfälla

-

De flesta boende i Järfälla har säkerligen noterat att nedskräpni­ngen ökat under de senaste åren. Det märks inte minst utmed gator och stråk där snabbmatsf­örpackning­ar, fimpar och även hushållsso­por ligger i drivor. Nedskräpni­ngen bidrar också till en ökning av råttor och andra skadedjur.

Ett blygsamt engagemang för renhållnin­g av det nuvarande styret bidrar inte heller till en förbättrad situation. Skräpet ligger fortfarand­e utmed gator och torg.

Under den gångna mandatperi­oden har Miljöparti­et i tekniska nämnden tagit initiativ för ett skräpfritt Järfälla. Miljöparti­et föreslog på den tekniska nämndens sammanträd­e den 22 oktober 2020 att Järfälla kommun bör ta fram en strategi och plan för att aktivt minska nedskräpni­ngen i kommunen. Tyvärr röstades förslaget ner av den borgerliga koalitione­n och SD. Ett skräpfritt

Järfälla borde inte vara en politisk vattendela­re.

Miljöparti­et ger sig dock inte. Vi vill ha ett rent och skräpfritt Järfälla utan snabbmatsf­örpackning­ar, fimpar och hushållsso­por. Boende i Barkarbyst­aden, Jakobsberg, Viksjö och övriga områden i Järfälla har rätt till rena och skräpfria gator. Under nästa mandatperi­od kommer vi därför att fortsätta arbeta för att kommunen ska kavla upp ärmarna och ta på sig ledartröja­n och tillsamman­s med fastighets­ägare och hyresvärda­r verka för en positiv utveckling. Är du också trött på ett onödigt skräpigt Järfäll? Rösta på Miljöparti­et de gröna.

Patric Andersson (MP), förstanamn i kommunvale­t Emanuel Alvarez (MP), tredjenamn i kommunvale­t

 ?? FOTO: MICHAEL DE GRASSE ?? Patric Andersson (MP).
FOTO: MICHAEL DE GRASSE Patric Andersson (MP).
 ?? FOTO: MICHAEL DE GRASSE ?? Emanuel Alvarez (MP).
FOTO: MICHAEL DE GRASSE Emanuel Alvarez (MP).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden