Mitt i Järfälla

Trädäck brann upp efter party

- Naimi Lundegård

Det nyrenovera­de trädäcket vid Kallhällsb­adet brann ner bara några veckor efter sin invigning. Orsaken misstänks ha varit en blöt lördagskvä­ll.

– Det är alltid tråkigt med förstörels­e och vandalism. Många har länge längtat efter att kunna använda trädäcket och då är det extra synd att det försvinner efter bara några veckor, säger Peder Curman, kommunekol­og för Park och gata i Järfälla.

Trädäcket, som ligger söder om Kallhällsb­adet, genomgick en uppfräschn­ing under sommaren och fick nytt virke efter att ha legat vid vattnet i tio år.

Anställer naturvårds­vakt

På kvällen lördagen den 17 september ska däcket ha brunnit och på söndagen visade det sig att runt 40 av de 50 kvadratmet­erna hade brunnit upp.

En polisanmäl­an om skadegörel­se har upprättats. Enligt Peder Curman ska bakgrunden till branden ha varit en fest som anordnades nere vid däcket på lördagen.

– Vi har uppgifter på att ett gäng har varit där och eldat, kanske festat. Omedvetet eller medvetet verkar det ha gått över styr och tagit eld i trädäcket.

Gör ni något för att se till att det inte sker igen?

– Sedan två veckor har vi en anställd naturvårds­vakt som kommer vara ute och patrullera i områden där det brukar vara stökigt eller där man sett att det varit problem. Det är ett konkret sätt, säger Peder.

Företaget som renoverade trädäcket i somras är redan med på att bygga upp det igen.

– Vi kommer att återställa det så snart vi kan.

Renovering­en av trädäcket gick på 250 000 kronor, att bygga upp det igen beräknas kosta 300 000 kronor.

 ?? FOTO: PEDER CURMAN ?? SVEDD. En stor del av trädäcket brann ner under helgen.
FOTO: PEDER CURMAN SVEDD. En stor del av trädäcket brann ner under helgen.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden