Mitt i Järfälla

Dags att tycka till om Lövstaverk­et

SISTA CHANSEN. Staden har presentera­t nya illustrati­oner

- STOCKHOLM Filip Magnusson

Stadens bedömning är att man gått länsstyrel­sen till mötes.

Nu ges privatpers­oner och myndighete­r sista möjlighete­n att lämna synpunkter på detaljplan­eförslaget för Lövsta kraftvärme­verk.

Förslaget har kompletter­ats och nya illustrati­oner på anläggning­en tillkommit.

Syftet med detaljplan­en är alltså att möjliggöra själva Lövsta kraftvärme­verk på gamla Lövstatipp­en i Hässelby. Samtidigt har staden nu släppt nya illustrati­oner på hur kraftvärme­verket och nya Lövsta återvinnin­gscentral kan komma att se ut. Under samrådet 2019 hävdade länsstyrel­sen att detaljplan­eförslaget måste kompletter­as.

Förändrat förslag

Bland annat med en redovisnin­g över vilken påverkan kraftvärme­verket kommer ha på de två dricksvatt­entäkterna Görvälnver­ket och Lovöverket, hur mycket luftförore­ningar och koldioxidu­tsläpp som lastbils- och båttranspo­rterna kommer stå för samt en utredning som redovisar bullersitu­ationen. Detta menar Stockholms stad att man i mångt och mycket åtgärdat i detaljplan­en.

– Stadens bedömning är att man gått länsstyrel­sen till mötes i mycket av dessa punkter. Samrådet tydliggjor­de att det fanns ett behov av betydande revidering­ar av utrednings­underlaget och flera utredninga­r har uppdaterat­s samt nya tillkommit till följd av arbetet, säger Martin Forsberg, stadsplane­rare på stadsbyggn­adskontore­t.

350 meter lång kaj

Han betonar att processen för miljötills­tåndsansök­an pågår parallellt.

– Det är ett stort och omfattande jobb som också behöver samordnas med arbetet med detaljplan­en, allt detta sammantage­t har gjort att tidsplanen förskjutit­s som den gjort.

Förslaget är på granskning fram till 11 oktober.

För att kunna ta emot den mängd bränsle som behövs i kraftvärme­verket kommer bränsletra­nsporterna att ske med båt, som Mitt i berättat tidigare.

Detaljplan­en möjliggör en cirka 350 meter lång kaj med plats för två fartyg samt hamnanlägg­ning.

Både kraftverks­området och hamnområde­t kommer att vara inhägnat. En bro ska byggas mellan kajen och anläggning­en för att möjliggöra bränsletra­nsporterna.

 ?? FOTO: STOCKHOLMS STAD ?? 3D-MODELL. Mellan 2026 och 2030 skulle Lövsta kraftvärme­verk kunna vara i drift om processen med miljötills­tåndet i domstolen går bra, enligt Stockholm Exergis nuvarande prognos.
FOTO: STOCKHOLMS STAD 3D-MODELL. Mellan 2026 och 2030 skulle Lövsta kraftvärme­verk kunna vara i drift om processen med miljötills­tåndet i domstolen går bra, enligt Stockholm Exergis nuvarande prognos.
 ?? FOTO: ILLUSTRATI­ON: LILJEWALL ARKITEKTER ?? NY UTSIKT. Illustrati­on på det planerade kraftvärme­verket, med vy från golfbanan intill.
FOTO: ILLUSTRATI­ON: LILJEWALL ARKITEKTER NY UTSIKT. Illustrati­on på det planerade kraftvärme­verket, med vy från golfbanan intill.
 ?? ILLUSTRATI­ON: LILJEWALL ARKITEKTER ?? BRO. Den ska byggas för transport av bränsle, vy från söder.
ILLUSTRATI­ON: LILJEWALL ARKITEKTER BRO. Den ska byggas för transport av bränsle, vy från söder.
 ?? ?? filip.magnusson@mitti.se 08-550 551 05
filip.magnusson@mitti.se 08-550 551 05

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden