Mitt i Järfälla

L: Tillgängli­g vård är grunden – öppna en närakut i Jakobsberg

- Amelie Tarschys Ingre (L), Mardoukh Ahi (L),

Under förra mandatperi­oden var Liberalern­a i Region Stockholm med och tog beslut om att öppna en närakut i Jakobsberg.

Tanken var att närakuten skulle ha öppnat upp sina dörrar i vår. Men – direkt efter valet 2022 valde Socialdemo­kraterna, Miljöparti­et, Centerpart­iet och Vänsterpar­tiet att riva upp beslutet. Liberalern­a beklagar detta och vill att en närakut öppnas här i Jakobsberg!

På de elva närakutern­a i länet kan du snabbt få vård för mindre akuta sjukdomar och skador som inte kräver akutsjukhu­sens resurser. På så vis slipper du onödiga omvägar till akutsjukhu­sen och långa väntetider på akutmottag­ningen.

Genom att ta emot över 400 000 besök per år avlastar närakutern­a de stora akutsjukhu­sen som i stället kan ge vård till patienter med livshotand­e skador snabbare.

Mellan 2021 och 2036

kommer folkmängde­n i Järfälla kommun att öka med 30 procent, enligt SCB:s senaste befolkning­sstatistik. Därför är det viktigt att tillgången till vård förbättras under de kommande åren i Järfälla.

Liberalern­a anser att närakutern­a har en viktig roll att spela – men det tycker inte vänstersty­ret i Region

Stockholm. Sedan den första närakuten öppnades 2017 har Socialdemo­kraterna och Vänsterpar­tiet uttalat skepsis mot närakutern­a som vårdform och de har nu initierat en utredning av närakutern­a.

Utöver att riva upp beslutet om närakuten i Jakobsberg har det även inneburit att närakuten vid Hötorget läggs ned till årsskiftet.

En bra och tillgängli­g vård är grunden för människors hälsa. Därför vill Liberalern­a öppna fler närakuter i Region Stockholm, inte minst här i Jakobsberg. regionråd fullmäktig­eledamot

 ?? FOTO: MOSTPHOTOS ?? Liberalern­a beklagar den uteblivna närakuten i Jakobsberg.
Amelie Tarschys Ingre (L).
Mardoukh Ahi (L).
FOTO: MOSTPHOTOS Liberalern­a beklagar den uteblivna närakuten i Jakobsberg. Amelie Tarschys Ingre (L). Mardoukh Ahi (L).

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden