Kalla kriget

OS I MOSKVA

19 JULI 1980–3 AUGUSTI 1980, MOSKVA

-

Sport omgärdas ofta av politik och OS är inget undantag. Moskva fick OS 1980, men den sovjetiska invasionen av Afghanista­n resulterad­e i den största bojkotten i den olympiska historien. Totalt beslutade sig 66 kvalificer­ade länder för att inte delta (även om det är möjligt att vissa drog sig ur av andra anledninga­r). Bland de länder som vägrade delta fanns USA, Kanada och Västtyskla­nd, även om västländer som Storbritan­nien, Frankrike, Italien och Sverige valde att delta. Länderna i östblocket hämnades 1984 genom att bojkotta OS i Los Angeles. Det belyste i högsta grad den starka splittring­en under kalla kriget.

 ??  ?? AVTALET OM AVSKAFFAND­ET AV MEDEL- OCH KORTDISTAN­SROBOTAR STOPPAR LANDBASERA­DE BALLISTISK­A ROBOTAR OCH KRYSSNINGS­ROBOTAR MED EN RÄCKVIDD PÅ 500 TILL 5 500 KILOMETER
8 DECEMBER 1987, WASHINGTON D.C.
AVTALET OM AVSKAFFAND­ET AV MEDEL- OCH KORTDISTAN­SROBOTAR STOPPAR LANDBASERA­DE BALLISTISK­A ROBOTAR OCH KRYSSNINGS­ROBOTAR MED EN RÄCKVIDD PÅ 500 TILL 5 500 KILOMETER 8 DECEMBER 1987, WASHINGTON D.C.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden