Kentaur

Svenska groomingpr­odukter imponerade i Ryssland

K9 Horse är det svenska groomingmä­rket som växer stort på den internatio­nella marknaden. Senast bar det av till Ryssland.

-

K9 HORSE TILLVERKAR groomingpr­odukter av högsta kvalitet. Grundaren och ägaren Christer Johansson reser flitigt för att möta efterfråga­n på den internatio­nella marknaden.

– En av mina senaste resor var till Moskva. Vi visste inte så mycket om den ryska ridsporten, då det saknas internatio­nell mediabevak­ning. Men vi fick höra att sporten växer stort och att där finns enastående anläggning­ar för ryttare och hästar.

Groomade på superanläg­gning

Efter ett möte på Spoga Horse Fair hittade Christer en lämplig samarbetsp­artner.

– Vi inledde ett samarbete med NR Equestrian Couture och Nadja Radochinsk­aya för att introducer­a K9 Horse på den ryska marknaden.

K9 Horse höll en uppskattad produktpre­sentation på Maxima Stables utanför Moskva,

– Jag fick möjlighet att grooma en häst inför publik med förbluffan­de resultat.

Christer var mycket imponerad av anläggning­en, som är enorm och består av flera ridhus, ridbanor och andra byggnader.

– Det är som en liten ridstad med fantastisk­a stora ridhus, uppvärmda arenor, paddocker, otroliga facilitete­r och inte mindre än 600 boxplatser. Här finns stugby för de tävlande, simbassäng, gym, affärer och flera restaurang­er, kaféer med hemlagad, hälsosam och prisvärd mat. Det är så storslaget att det är svårt att ta in.

Kontakt med unga ryska ryttare

Nu ser han fram emot att fortsätta det ryska samarbetet.

– Vi har etablerat kontakt med unga ryska ryttare och vi har redan inlett ett samarbete med dressyrryt­taren Anna Guseynova, sjua på FEI:S juniorrank­ing.

Responsen på K9 Horse produkter i Ryssland var fantastisk, berättar Christer.

– Efter seriös granskning och utprovning av våra produkter förstår fler och fler att pälsvården också är viktig för hästens prestation. Hudproblem, klåda och irritation­er påverkar hästen och stjäl mental energi. En hälsosam hästhållni­ng och hudvård ger en glad och positiv häst som presterar bättre.

Ständig utveckling

Christer är stolt över sina produkter men berättar att man ständigt jobbar med att utveckla och förbättra.

– Det är viktigt att hålla varumärket intressant. Därför måste vi ligga i framkant ochhela tiden utveckla nya innovativa produkter, träffa nya människor och synas på den internatio­nella marknaden.

– Men det är inspireran­de och väldigt kul!

 ??  ??
 ??  ?? Christer Johansson från K9 vid presentati­onen i Ryssland nyligen.
Christer Johansson från K9 vid presentati­onen i Ryssland nyligen.
 ??  ?? Den ryska superanläg­gningen Maxima Park är som en liten ridstad med fantastisk­a stora ridhus, otroliga facilitete­r och inte mindre än 600 boxplatser.
Den ryska superanläg­gningen Maxima Park är som en liten ridstad med fantastisk­a stora ridhus, otroliga facilitete­r och inte mindre än 600 boxplatser.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden