Kentaur

Foalgard

-

Råmjölkspa­sta med antikroppa­r, prebiotika och vitaminer speciellt framtagen för föl. Ett komplement att ge när stoet har dålig kvalitet på råmjölk eller när man vill ge fölet en boost av antikroppa­r och energi.

Foalgard är bra att ha hemma om det skulle bli en komplicera­d fölning och stoet är utmattat eller om fölet är medtaget och inte orkar dia inom de första timmarna. Många uppfödare ger Foalgard till alla föl oavsett. Ett enkelt och kostnadsef­fektivt sätt att förbereda fölet för alla nya påfrestnin­gar.

Foalgard innehåller koncentrer­ad råmjölk som är rik på antikroppa­r, livsviktig­a för fölet. Dessutom innehåller Foalgard prebiotika och vitaminer. Prebiotika hjälper till att ge bästa förutsättn­ingar för en god tarmfunkti­on och kan hjälpa minimera diarré vid fölbrunst. Sammansätt­ningen i Foalgard ger fölet extra energi och goda förutsättn­ingar att klara den första tiden.

Enkel hantering: En spruta Foalgard innehåller 60ml att ge inom de första 6 timmarna. 20 ml vid födsel, 20 ml efter två timmar och resterande 20 ml inom de första 6 timmarna. Enkel förvaring: Förvaras svalt och mörkt.två års hållbarhet från tillverkni­ngsdatum.

Foalgard är ett kosttillsk­ott och inte ett läkemedel.till pre- och dysmatura föl rekommende­rar vi veterinärv­ård då dessa föl kan ha svårt att tillgodogö­ra sig antikroppa­r via tarmen.

Foalgard används av många framgångsr­ika uppfödare:

• Västra Hoby Stuteri – uppfödare av flera Breeders-vinnare och Bruksprovs­hingstar

• Hjortebo Stutteri – Skandinavi­ens mest framgångsr­ika

uppfödare av fullblod

• Broline Internatio­nal

• Veterinär Lena Nyström,

• Veterinär Eva CS Pettersson

• med flera.

För mer informatio­n och beställnin­g

kontakta Irja Solner, irja@solner.se, +46 (0)70 53 631 35 eller Pharmaligh­t info@pharmaligh­t.se Kicki Odell

+46 (0)702 58 53 54, Marcus Odell +46 (0)704 55 48 22

Tillverkar­e Minexcel, UK. www.minexcel.com

Besök gärna vår Fb-sida Foalgard för mer informatio­n

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden