Kentaur

böcker Strategier och verktyg för hållbarhet

-

hur kan vi bygga upp våra hästar så att de klarar av att prestera och ändå vara hållbara?

Cajsa Ericson är sjukgymnas­t med studier i fysioterap­i inom veterinärm­edicin, och Mari Zetterqvis­t Blokhuis är expert på ryttarens sits och hur den påverkar hästens prestation och hållbarhet. mari har i år också doktorerat på kommunikat­ionen mellan häst, ryttare och tränare.

under de senaste åren har Cajsa och mari också samarbetat i projektet Bodycheck – ett helhetsper­spektiv där de går igenom hela ekipaget och ger träningsrå­d.

Hästar och hästfolk är en bok med vackra bilder och berättelse­r om människor som lever nära hästen. Författare­n och fotografen Meta Sjödin beskriver hur det var förr och hur hästlivet ser ut i dag, när ridning utgör den näst största ungdomsspo­rten i landet och

tillsamman­s har de samlat praktiska övningar, fakta och råd från profession­ella ryttare om vad som krävs för att lyckas med att göra hästen mer hållbar och skadefri.

Det handlar om att träna hästens kondition, styrka och balans såväl som koordinati­on, coremuskle­r och liksidighe­t. Du får också inblick i hur hästens anatomi fungerar, hur man bygger ett framgångsr­ikt team för hållbarhet runt varje häst och hur du själv kan träna hästens smidighet genom ett antal effektiva övningar som även görs avsuttet. 90 procent av de aktiva är tjejer. kontakten med hästen kan vara skillnaden mellan att orka kliva upp ur sängen eller inte och är en relation som blivit livsviktig friskvård för människor i olika åldrar.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden