Kentaur

passage Härlig hästfest i Stockholm

- Foto stefano grasso/lgct, catharina hansson

det blev en makalös premiär för Longines global champions tour och stockholm horse Week på stockholms stadion. den 12-16 juni reds dressyr, ungdomskla­sser och hoppning på högsta internatio­nella nivå på den klassiska arenan – för första gången sedan ryttar-vm 1990.

när världens mest penningsti­nna turnering äntligen, för första gången, kom till stockholm var alla där. toppryttar­na var där alla hade inte alla sina bästa hästar med, men superstjär­nor som Lucifer V och Hello Mr President var där, liksom de svenska stjärnorna H&M All In, H&M Indiana, H&M Christian K, H&M Second Chance och världsetta­n Tovek’s Mary Lou.

stockholm horse Week har nu ett femårigt avtal med stockholms stad och global Champi

ons tour om att hålla turneringe­n i ytterligar­e fyra år framåt. Förhoppnin­gsvis ska man hitta ett sätt att få mer publik till tävlingarn­a framöver. nu var det utsålt på lördagseft­ermiddagen, men lite tunnare, för att inte säga tomt, resten av tiden.

Det var en smula magiskt att återigen uppleva hästtävlin­gar på arenan där världens första samlade ryttar-vm reds 1990, där ryttar-os hölls 1956 och där ridsporten var en del av os 1912.

eftersom det var global

Champions upptog ett generöstvi­p-tält hela mitten av arenan. Den andra halvan var framridnin­g och mässa, en väldigt intim miljö, där besökarna verkligen kom nära ryttarna. Den andra halvan var arenan och publikläkt­arna.

helgen blev en makalös framgång för de svenska ryttarna, med seger för Malin Baryard Johnsson i öppningskl­assen och där Peder Fredricson vann huvudklass­en Longines global Champions tour med malin på andra plats. peder segrade också i den avslutande klassen på söndagen.

Henrik von Eckerman var tvåa i andra rundan av global Champions League, där han tävlade individuel­lt (och där Nayel Nassar med Lucifer V segrade) och malins lag berlin eagles var tvåa. segrade i lagtävling­en gjorde laget London knights med Ben Maher och ungdomsryt­taren Emily Moffatt. något som man framhåller som en fördel med lagtävling­en global Champions League är just detta att ungdomsryt­tare får chansen att tävla i lag med världens mest erfarna och meriterade ryttare.

andra är kritiska till global Champions, eftersom det finns möjlighet för ett fåtal att köpa sig plats i turneringe­n. bland annat har världsetta­n Steve Guerdat markerat starkt mot tävlingen.

vi ser dock fram emot att se tävlingen komma tillbaka till stockholm igen under de kommande fyra åren!

 ??  ??
 ??  ?? Motstående sida: Peder Fredricson och H&M All In. Denna sida: Ben Maher, som leder Global Champions Tour individuel­lt, här med Concona. Malin Baryard Johhsson segrade i den inledande tidshoppni­ngen, som sponsrades av Equestrian Stockholm. Stadions vackra entré. Malin samtalade med pressen. Operakälla­ren serverade mat i VIP:EN, men även i den publika restaurang­en. Vy över arenan. Evelina Tovek. Peder Fredricson med H&M Christian K. Inne på mässområde­t kom publiken nära, nära ryttarna på framridnin­gen. Peder och H&M Christian K.
Motstående sida: Peder Fredricson och H&M All In. Denna sida: Ben Maher, som leder Global Champions Tour individuel­lt, här med Concona. Malin Baryard Johhsson segrade i den inledande tidshoppni­ngen, som sponsrades av Equestrian Stockholm. Stadions vackra entré. Malin samtalade med pressen. Operakälla­ren serverade mat i VIP:EN, men även i den publika restaurang­en. Vy över arenan. Evelina Tovek. Peder Fredricson med H&M Christian K. Inne på mässområde­t kom publiken nära, nära ryttarna på framridnin­gen. Peder och H&M Christian K.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden