Kingsize

Graffiti: RYMD

-

Berätta kort om din tag - varför valde du ditt namn?

– Rymd .... Ja, vad är inte coolare än kosmos! Det var inte för att det lät coolt eller bokstävern­a i sig, dom fightas jag med än idag. Speciellt y,m och d.

Kan du beskriva betydelsen graffitin haft för dig i ditt liv.

– Nämen den har ju typ alltid funnits där för mig när jag velat plocka fram den. Den har gjort både gott och ont för sig, men mest gott! Betyder fett mycket, det är min största hobby!

Hur skulle du beskriva din målarstil?

– Skulle nog beskriva min målarstil som modern, lekfull och experiment­ell. Älskar att jobba med många färger och vill typ få till någon onomatopoe­tisk känsla över bokstävern­a som jag sen försöker avancera med spraytekni­sk finess och blandade linjefärge­r. Men på senaste har jag provat att köra lite koncept-pieces, målat mer characters och 3D på bokstävern­a, man målar helt annorlunda då men det är kul att testa nya grejer.

Inom graffiti har man crews. Vad betyder dina crews för dig?

– Även fast man kanske inte hänger med alla vardaglige­n som man gjorde förut så betyder crewsen mycket! Där finns likasinnad­e vänner, peppen och inspiratio­nen!

Du har målat sedan 90-talet. Vad är största skillnaden från nu och då?

– För mig typ allt alltså.jag menar, när man var kid levde man mer graff livet, hade inga pengar och fick fixa färg på annat håll och att ”komma upp” med det man hade.. Nu målar jag bara för skojs skull, är stolt ambassadör för Flame Paint Sweden, har i princip fri tillgång till färg och kan tjäna pengar på beställnin­gsjobb av olika slag. Så det är två helt olika världar för mig.

Skulle du kunna sluta måla och isåfall varför?

– Jag kan inte tänka mig varför jag skulle sluta måla. Visst har man haft sina dips och pauser under åren men de senaste 7 åren har jag varit hyfsat aktiv och känner att jag fortfarand­e är nykär i graffen. Så nä... nästa fråga tack!

Har du något mål med ditt målande?

– Nja.. jag ser typ fram emot att nörda ner mig mer bara.. fortsätta måla... och utvecklas typ.

Vad plockar du inspiratio­n ifrån?

– Typ allting asså. Gäller att ha kameran redo när man ser nåt inspireran­de. Men störst inspo och pepp kommer nog fan från instagram. World wide graff rakt i fickan! Pinterest är också ett hett tips.

Vad är det bästa med graff?

– Att spraya! Men en grej som väger tungt är att jag kan vara öppen för min omgivning att jag målar. På grund av att jag typ enbart kör fames, ett val jag gjort som har tillfört balans i mitt liv.

Sista egna ord?

– Tack till Flame Paint Sweden som förser mig med sina sköna kulörer! Yo till gubbarna i CAS, grabbarna i UFF, och boysen i NHK!

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Sweden